Ernst & Young

Ernst & Young biedt met Euro Testpack gebruiker van financiële software zekerheid

6 augustus 2001 -
Uit de ervaringen van Ernst & Young EDP Audit blijkt dat ruim 20% van de financiële softwarepakketten in eerste instantie niet aan de eisen van eurobestendigheid voldoet. Ernst & Young heeft daarom een Euro Testpack ontwikkeld waarmee de gebruiker zelfstandig de eurobestendigheid van financiële software kan beoordelen.

Inmiddels hebben we meer dan dertig financiële pakketten geaccrediteerd, maar we maken ons zorgen over de euro-compliancy van financiële softwarepakketten in het algemeen. Alleen testen biedt zekerheid over de eurobestendigheid. Daarom bieden wij een Euro Testpack aan waarmee een gebruiker de euro-compliancy van financiële software zelf kan vaststellen, aldus euro expert Fred Jekel. Met het Euro Testpack kan de gebruiker van financiële softwarepakketten zelfstandig beoordelen of financiële -en conversieprogrammatuur goed werkt.

Door de Europese gemeenschap zijn rekenregels voor de omrekening naar euro opgesteld. Financiële programmatuur dient aan de EU-regelgeving te voldoen. Deze basisregels zijn echter onvoldoende specifiek voor financiële software en conversieprogrammatuur. Daarom worden de accreditatietesten van Ernst & Young uitgevoerd op basis van de specifieke BASDA-eisen. Tijdens het testen van financiële softwarepakketten op eurobestendigheid blijkt dat ruim 20% in eerste instantie niet aan de eisen voldoet. Inmiddels hebben we meer dan 30 standaard softwarepakketten geaccrediteerd. Dit betekent dat deze pakketten aan de EU-rekenregels en de specifieke eisen voor financiële software en conversieprogrammatuur voldoen, aldus Jekel.

Er zijn vele financiële softwarepakketten op de markt. Van veel pakketten is de eurobestendigheid echter niet door een onafhankelijke en deskundige partij vastgesteld. IT-managers, financieel directeuren, administrateurs en controllers hebben daarom reden om aan de euro-compliancy van hun software te twijfelen. Alleen testen biedt zekerheid over de vraag of de financiële software daadwerkelijk goed met de euro kan gaan werken.

Het Euro Testpack is engelstalig en is voor 99,- verkrijgbaar via www.ey.nl/euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met nljeke1@ey.nl Fred Jekel
van Ernst & Young EDP AUdit op telefoon 030 - 259 23 16 of met persvoorlichter Jan-Willem Wits op telefoon 010-406 53 64.

Zoekwoorden:

Deel: ' 20% Standaard softwarepakketten voldoet niet aan eisen euro '
Lees ook