200.000 Kinderen krijgen dit jaar gratis Vuurwerkbrillen


Burgemeester Pieter Broertjes zal op 10 oktober om 11:00 uur de aftrap geven voor de landelijke Vuurwerkbrillen-actie 'Nederland Oogletselvrij!'

HILVERSUM, 20131009 -- Ook Hilversum doet er alles aan om alle scholen gesponsord te krijgen met Vuurwerkbrillen. De eerste gratis Vuurwerkbrillen worden uitgereikt aan de kinderen van de Nassauschool in Hilversum. Ondernemers wordt gevraagd om ook een school te adopteren (te sponsoren) met Vuurwerkbrillen. De bedoeling is dat alle kinderen in Nederland rond oud en nieuw een Vuurwerkbril dragen. De kans op oogletsel is enorm groot ook al sta je alleen maar te kijken. De Nassauschool en 140 andere scholen kunnen inmiddels gratis Vuurwerkbrillen verwachten. Er zullen dit jaar ongeveer 200.000 kinderen een gratis Vuurwerkbril krijgen. Maar dat aantal kan nog fors toenemen.

Alle scholen een gratis Vuurwerkbril

Oogartsen doen mee met de Landelijke Vuurwerkbrillen-actie voor schoolkinderen.

Tjeerd de Faber, oogarts in Het Oogziekenhuis en woordvoerder van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, vindt het aantal oogslachtoffers door vuurwerk in Nederland veel te hoog. 'Vorig jaar hadden we 23 blinden waarvan we bij 8 gevallen een oog moesten verwijderen, dat is absoluut absurd. Met  de landelijke Vuurwerkbrillen-actie voor schoolkinderen "Nederland Oogletselvrij" kunnen we veel kinderoogslachtoffers voorkomen! Wij roepen dan ook  ondernemers op om een school te sponsoren met Vuurwerkbrillen, waardoor Nederland Oogletselvrij straks ook echt mogelijk is. Door deel te nemen aan de Vuurwerkbrillen-actie kunnen wij u volgend jaar laten zien dat u ervoor gezorgd heeft dat er onder deze doelgroep veel minder slachtoffers gevallen zijn.'

Een school Vuurwerkbrillen geven

Ga naar https://www.nederlandoogletselvrij.nl , klik op de school die je Vuurwerkbrillen wilt geven en sponsor. Vanaf dat moment krijgt de school Vuurwerkbrillen en alle informatie toegestuurd. Is een school nog niet gesponsord, geen probleem, want ondernemers/gemeenten hebben tot eind november de tijd om een school te sponsoren.

Samenwerkende partners 
De belangrijkste samenwerkende partners van Nederland Oogletselvrij zijn o.a. Nationale Campagne Vuurwerk, Gemeenten, Het Oogzorgnetwerk, NOG, Brandweer, Consument en Veiligheid, Het Oogziekenhuis Rotterdam, NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven), OVN, Halt Nederland, Carl Zeiss en Vuurwerkpreventie.

Meer informatie over de landelijke Vuurwerkbrillen-actie
https://www.nederlandoogletselvrij.nl
https://www.facebook.com/NederlandOogletselvrij

Adres uitreiking:
Tijd 11:00 tot 11: 30
School: Nassauschool
Adres: Merelstraat 45, Hilversum

Meer informatie over de samenwerkingspartners

Vuurwerkpreventie https://www.nederlandoogletselvrij.nl .
Vuurwerkpreventie is een organisatie die vuurwerkslachtoffers probeert te voorkomen door zo veel mogelijk Vuurwerkbrillen door geheel Nederland te verspreiden. Vuurwerkpreventie is de bedenker van de eerste hippe Vuurwerkbril in 2007. Met de landelijke Vuurwerkbrillen-actie NederlandOogletselvrij!, wil Vuurwerkpreventie ervoor zorgen dat alle basisschoolleerlingen een gratis Vuurwerkbril krijgen. Zo kun je je school zelf laten sponsoren of een ondernemer sponsort uit eigen initiatief een school met Vuurwerkbrillen. Het doel van Vuurwerkpreventie is duidelijk: het terugdringen van het aantal slachtoffers met oogletsel. 

Het Oogziekenhuis Rotterdam https://www.oogziekenhuis.nl 
Het Oogziekenhuis Rotterdam staat bekend om de hooggespecialiseerde oogheelkunde, innovatie en een behandelfilosofie gebaseerd op angstreductie.
Als het enige zelfstandige oogziekenhuis van Nederland fungeert Het Oogziekenhuis Rotterdam als topzorginstituut voor oogheelkundige zorg. Het Oogziekenhuis Rotterdam is een ‘Center of Excellence’, dat inhoudt dat zorg, opleiding en onderzoek volgens de criteria zijn van de American Association of Eye and Ear Hospitals. Jaarlijks worden ruim 14.000 operaties uitgevoerd en 140.000 patiënten poliklinisch gezien. Klantgerichtheid, patiëntveiligheid, dagbehandelingen, eigentijdse huisvesting, efficiënte bedrijfsvoering en uiteraard een innovatief personeelsbeleid zijn voor Het Oogziekenhuis kritische succesfactoren.

Carl Zeiss  www.zeiss.nl

Carl Zeiss Nederland maakt deel uit van de wereldwijde Carl Zeiss Group, toonaangevend leverancier van optische en opto-elektronische producten.

Carl Zeiss Nederland is actief in medische systemen voor oogheelkunde en microchirurgie, microscopen voor de (bio)medische sector en industrie, en industriële 3D-meetmachines. Zusterbedrijf Carl Zeiss Vision biedt precisie brillenglazen via oogartsen, optometristen en opticiens.

Naast de verkoop van deze hightech optische en opto-elektronische producten, verzorgt Carl Zeiss Nederland ook het correctief en preventief onderhoud van deze apparaten. U kunt ook bij het bedrijf terecht voor consultancy, projectmanagement en training.

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap https://www.oogheelkunde.org
Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap is de wetenschappelijke vereniging van oogartsen. Het doel van de vereniging is het bevorderen van de oogheelkunde en de belangenbehartiging van de leden. 

Nederlandse Unie voor Optiekbedrijven https://www.nuvo.nl
De Nederlandse Unie voor Optiekbedrijven (NUVO) is de brancheorganisatie van optiekbedrijven. Ziet u het NUVO-keurmerk dan kunt u rekenen op ▪gediplomeerde opticiens ▪ veilig aanbetalen ▪ onpartijdige geschillenafhandeling. 

Het Oogfonds, voor een zichtbaar betere toekomst www.oogfonds.nl
Ernstig slechtziend of zelfs blind worden. Door de vergrijzing overkomt dit steeds meer mensen in Nederland. De verwachting is zelfs dat er in 2020 maar liefst een half miljoen Nederlanders blind of slechtziend zullen zijn. Dat wil het Oogfonds niet laten gebeuren. Daarom zorgt dit fonds voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en preventieve screenings bij ouderen.


Deel: ' 200.000 Kinderen krijgen dit jaar gratis Vuurwerkbrillen '
Lees ook