2015 succesjaar voor Nederlands grootste dagattracties


Amsterdam, 20160316 -- In 2015 hebben de leden van de Club van Elf (Nederlands grootste dagattracties) een gezonde groei meegemaakt. Zowel het aantal bezoekers als de omzet steeg bij alle leden. De Keukenhof had een boven verwachting goed seizoen, Heineken Experience vestigde nieuwe records, Toverland had het hoogste aantal dagbezoekers ooit en de Efteling haalde met 4,7 miljoen bezoekers ook nog eens 40% meer buitenlandse bezoekers binnen dan het jaar ervoor. Het Rijksmuseum had voor het derde jaar op rij een topjaar waarbij het jeugdbezoek verdubbelde ten opzichte van eerdere jaren.

2015

Spectaculair was de opening van de dive coaster Baron 1898 in de Efteling, Toverland introduceerde de Blitz Bahn, Duinrell was populair met hun theatershows en er waren weer vele bezoekers die op de speciale Halloween dagen in Walibi afkwamen. De aankondiging van twee pandaberen in Ouwehands Dierenpark werd breed uitgemeten in de pers, en Diergaarde Blijdorp had de opening van de Kongo biotoop. Bij de Apenheul werden veel bijzondere aapjes geboren, bij Koninklijke Burgers’ Zoo werd een bijzondere chimpansee, die een Drone uit de lucht slaat, wereldnieuws. In het Rijksmuseum was de tentoonstelling Late Rembrandt een overweldigend succes, bezoekers van Het Spoorwegmuseum konden genieten van het Winterstation, Canal Company deed het, mede door de mooie zomer, erg goed met de ALF open boats en in de winter was het Amsterdam Light Festival weer een enorm succes. Heineken Experience had in de zomer een uitverkochte VIP tour & Beer tasting. Madurodam had vanaf juli de nieuwe attractie: Het Hof van Nederland, het verhaal van het begin van Nederland.

2016

Voor 2016 staan een aantal nieuwe projecten op het programma. Zo opent Walibi in maart de prachtige nieuwe achtbaan ‘Lost Gravity’, de Efteling haalt Pinokkio naar het beroemde Sprookjesbos, Canal Company opent het Amsterdam Look Out observation desk, Heineken Experience gaat de Brouwketels tot leven roepen, Ouwehands Dierenpark zal de langverwachte pandaberen verwelkomen, Diergaarde Blijdorp werkt aan een mooi nieuw verblijf voor de Gelada’s (bavianen uit Ethiopië). De Apenheul is bij de ANWB verkozen tot ‘Leukste uitje 2016’.

Bij de Club van Elf zijn de volgende 20 grootste dagattracties in Nederland aangesloten: Apenheul, Attractie-& Vakantiepark Slagharen, Attractiepark Toverland, Avonturenpark Hellendoorn, Canal Company, Dierenpark Emmen, Duinrell, Efteling, Heineken Experience, Het Scheepvaartmuseum, Keukenhof, Koninklijke Burgers’ Zoo, Madame Tussauds Amsterdam, Madurodam, Ouwehands Dierenpark, Rijksmuseum, Walibi Holland, Diergaarde Blijdorp, Het Spoorwegmuseum, en Het Nederlands Openluchtmuseum. 


Deel: ' 2015 succesjaar voor Nederlands grootste dagattracties '
Lees ook