Telecom cITy: 21ste editie bevestigt herwonnen vertrouwen ICT-sector

Brussel, 16/05/2002

De 21ste editie van de beurs Telecom cITy, die vandaag in Brussels Expo op de Heizel zijn deuren sluit, bevestigt het herwonnen vertrouwen in de ICT-sector. Drie dagen lang bezochten ruim 13.000 bezoekers de 265 exposanten uit de domeinen van de informatie- en communicatietechnologie. Uit de voorlopige resultaten van de bezoekersenquête blijkt dat twee derde onder hen gelooft in een nieuwe groei. De belangstelling en het groeipotentieel wordt vooral gezien in internet, samen met intranet, en in mobiele communicatie.

Het stond al maanden vast dat het na de topper van vorig jaar geen gemakkelijke editie zou worden. Een grondige reden om vast te houden aan kwaliteit, die ook dit jaar weer wordt bevestigd door de exposanten. Die keuze werd beloond want Telecom cITy, The Marketplace for ICT Solutions, blijft de voornaamste professionele beurs in de Benelux voor telecommunicatie, internet, e-commerce, netwerkcomputing, contact centers en IT-diensten.

Ook bij de deelnemende exposanten blijft het vertrouwen in het beursgebeuren zelf. Als professionele ontmoetingsplaats voor bedrijven behoudt Telecom cITy duidelijk zijn toegevoegde waarde in de strategische marketingcommunicatie.

Lessen uit het verleden
Christian Vanhuffel, voorzitter van TMAB, beklemtoonde tijdens de openingszitting dat de beurs dit jaar een extra rol heeft in het helpen aanzwengelen van de ICT-sector. Het solide karakter van de beurs steunt op drie pijlers: "Het blijft dé ontmoetingsplaats voor zakelijke gebruikers, de aanwezige exposanten geloven duidelijk in een heropleving en van de bezoekerskant was er reeds voor de opening veel belangstelling".

Soumitra Dutta, professor managementschool van INSEAD, stelde dat de industrie zelf verantwoordelijk is voor heel wat problemen. "Een startpunt om uit de crisis te geraken, is even in de spiegel te kijken. Technologie is tijdelijk uit de mode en de onzekerheid zal de komende maanden blijven. Maar hoe pijnlijk deze fase na de hype ook is, de fundamenten van het succes zijn gelegd. Dat leren we uit de technologiegeschiedenis. Het bewijs levert bijvoorbeeld internet dat onze manier van leven en werken nog steeds grondig verandert", besloot professor Dutta optimistisch.

Tony Vandeputte, gedelegeerd bestuurder van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen), stelde dat de bedrijven hier liefst zo snel mogelijk hun technologische achterstand moeten inhalen. Nu zitten de Belgische ondernemingen in de Europese middenmoot. Technologie is een ideaal middel voor alle ondernemingen om door samenwerking aan innovatiekracht te winnen.

Bezoeker bereidt zich professioneel voor
Telecom cITy registreerde voor de opening van de beurs dindsdagmiddag reeds 10.400 elektronische aanvragen voor toegangskaarten. De professionele bezoeker maakt steeds meer gebruik van de TMAB-website, niet alleen om zich vooraf gratis in te schrijven maar ook om zich degelijk voor te bereiden. Verwacht werd dat zeker 80 % van de bezoekers op de website is geweest. Het initiatief Starters Village, waarmee TMAB jonge ondernemingen op zijn beurzen Mobile Scene en Telecom cITy wil steunen, kon rekenen op een groeiende belangstelling en tevredenheid bij de 24 start-up exposanten.

Afspraak in 2003
Afspraak voor de 22ste Telecom cITy op 20, 21 en 22 mei 2003, in Brussels Expo op de Heizel.

---
END

---
Over TMAB
TMAB wil actuele en toekomstige oplossingen, toepassingen en trends uit de ICT naar een breder, professioneel publiek brengen. Met een duidelijke focus op de KMO, met als voornaamste doel de sensibilisering van de kleinere en middelgrote maar ook de grote ondernemingen.
Sinds de start in 1982 is TMAB gegroeid van een kleine, gespecialiseerde nichebeurs tot de belangrijkste telecom en IT-beurs in de Benelux.
Agoria ICT en BELTUG zijn nauw betrokken bij de organisatie TMAB en staan mee garant voor de kwaliteit van de diverse initiatieven.
Agoria ICT (www.agoria.be) is de sectorfederatie van de Technologische Industrie (waaronder ICT) en BELTUG ( www.beltug.be) staat voor de Belgian Telecom Users Group. Jaarlijks organiseert TMAB volgende terugkerende events: Telecom cITy, The Marketplace for ICT Solutions; Mobile Scene Exhibition with Seminars; ICT Congress : The Future of the Internet ! en Mobile Scene Congress.
Inlichtingen
TMAB - Documenta Logistics cvba / scrl
Bld. A. Reyerslaan 80, 1030 Brussel
Tel. : + 32 2 706 81 81
Fax : + 32 2 706 81 80
Website : www.tmab.be
E-mail : info@tmab.be
Perscontact
Dhr. Bart Van Keer
Tel. : + 32 2 706 85 64 - Mobiel: +32 498 15 30 90 E-mail : bart.van.keer@tmab.be
Illustraties / foto's
Fotomateriaal is beschikbaar en kan digitaal of langs de post worden bezorgd. Graag een mail naar
mehdi.vanderhaegen@tmab.be
Ref.:TMAB0002-20354A

Deel: ' 21ste Editie Telecom cITy bevestigt herwonnen vertrouwen ICT-sector '
Lees ook