Ingezonden persbericht

MultiSync FP1375X: hoge-resolutiemonitor voor professionele applicaties

Nieuwe 22-inch CRT-monitor van NEC-Mitsubishi met Ambix-technologie en sRGB-ondersteuning

Hoofddorp, 27 september 2001 - NEC-Mitsubishi Electronics Display, marktleider op LCD-gebied, heeft in 1999 een nieuwe standaard bepaald met de introductie van de Ambix-technologie. Ambix is de implementatie van een digitale video-ingang (DVI) in combinatie met een analoge VGA-interface. De gebruiker beschikt hiermee over de hoogst mogelijke bescherming van de investering. De Ambix-technologie, ontwikkeld in nauwe samenwerking met bekende producenten van grafische kaarten en pc's, werd tot voor kort alleen gebruikt in de LCD-monitoren van NEC-Mitsubishi Electronics Display. Met de introductie van de 22-inch MultiSync FP1375X is deze technologie nu ook beschikbaar voor CRT-monitoren. Een verdere technologische ontwikkeling is ook geïntegreerd door de introductie van de sRGB-standaard, die met name voor webpublishers onmisbaar is. Daarnaast is de FP1375X uitgevoerd met sRGB, een nieuwe standaard die met name voor webpublishers onmisbaar is. Met de introductie van sRGB is er voor het eerst een internationale standaard gedefinieerd voor de juiste weergave en reproductie van kleuren. Deze standaard wordt momenteel alleen aangeboden in de monitoren van NEC-Mitsubishi.

Met de introductie van de MultiSync FP1375X ('X' staat voor Ambix) biedt NEC-Mitsubishi Electronics Display een krachtige 22-inch CRT-monitor voor professionele gebruikers op het gebied van desktop-publishing, prepress en CAD/CAM, en ontwikkelaars van webcontent. Deze monitor is uitgerust met de meest innovatieve functies van Ambix en sRGB. Met de optimale helderheid, het uitstekende contrast en de uitgebalanceerde weergave van kleuren weet de MultiSync FP1375X als geen ander indruk te maken. De monitor kan worden aangesloten met de digitale DVI-I-interface en via VGA en USB (1 x upstream, 3 x downstream).

Net als alle kwalitatieve beeldbuismonitoren van NEC-Mitsubishi Electronics Display is deze nieuwe 22-inch monitor met een actieve beeldweergave van bijna 51 cm ook gebaseerd op de nieuwe, geoptimaliseerde Diamondtron Natural Flat-beeldbuis (NF) met een grillemasker van 0,24 mm. Het kenmerk van deze beeldbuis is een absoluut plat oppervlak van het scherm zonder zichtbare vervorming, terwijl hinderlijke reflecties door omgevingslicht tot 60% worden verlaagd. De donkere tint van het scherm en de nieuwe OptiClear+-coating (G-WARAS), bieden een uitstekend contrast, gelijkmatiger verdeling van de helderheid en nog minder weerspiegeling.

De zeer hoge horizontale frequentie van 31-130 kHz maakt een aanbevolen resolutie van 1600 x 1200 pixels bij een frequentie van 85Hz en een maximale resolutie van 2048 x 1536 pixels bij een frequentie van 80Hz mogelijk. De afmetingen van de 29,7 kilogram wegende monitor zijn 495 x 493 x 473 mm (b x h x d). Het energieverbruik is 140 Watt in gebruik en 5 Watt in de stand-by-modus.

De monitor voldoet aan alle huidige normen op het gebied van ergonomie en veiligheid, waaronder TCO 99, Energy 2000, CE, MPR-II, TÜV-GS, TÜV Ergonomie, Energy Star en ISO 9241-3/-7/-8.

Door het gebruik van de nieuwe open sRGB-standaard is de gebruiker verzekerd dat de op de monitor getoonde kleuren identiek worden weergegeven op alle met sRGB uitgeruste randapparatuur. sRGB biedt een natuurgetrouwe weergave van kleuren tussen Windows 2000- en Windows ME-pc's en randapparatuur met sRGB (bijvoorbeeld printers).

Andere specifieke kenmerken van de monitor zijn de vele controlefuncties. Deze maken het mogelijk om onder andere de horizontale en verticale statische en dynamische convergenties in te stellen. Hoek- en moirécorrectie en auto-adjust-functies zorgen ervoor dat beelden te allen tijde optimaal worden weergegeven.

Een nieuw kenmerk is het diagnostische systeem Self-Diagnosis Circuit, dat technische problemen in de vorm van on-screen-berichten weergeeft. Hierdoor kan de gebruiker de fout snel zelf oplossen of specifieke, relevante informatie doorgeven aan de technische afdeling.

De monitor is Plug & Play-compatibel (DDC-CI) en uitgerust met een Asset Management-functie om het beheer in netwerkomgevingen te vergemakkelijken. Alle aanpassingen met betrekking tot schermgeometrie kunnen worden gemaakt met de gebruiksvriendelijke On-Screen Manager, die met een wachtwoord te beveiligen is. Ook de kleurtemperatuur, moirécorrectie, ergonomische controle, statusinformatie en Intelligent Power Management (IPM) zijn afzonderlijk in te stellen.
De MultiSync FP1375X is beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 1.191 euro (fl. 2.624,62) exclusief BTW. Elke monitor wordt geleverd met netsnoer, DVI- en VGA- signaalkabel, USB-kabels, handleiding en cd-rom. Een adapter voor de Apple Macintosh-computer is apart verkrijgbaar. NEC-Mitsubishi Electronics Display biedt drie jaar garantie, inclusief gratis on-site service.

NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp.
De Japanse joint venture voor monitoren NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) werd op 18 januari 2000 opgericht in Tokio en is operationeel vanaf 1 april 2000. In Europa en de Verenigde Staten ging dit samenwerkingsverband op 1 juli 2000 van start onder de naam NEC-Mitsubishi Electronics Display (NMD). Het doel van de joint venture is het gezamenlijk bedienen van de markt voor monitoren en het bundelen van de krachten op het gebied van technische knowhow om zo de markt optimaal van dienst te zijn. Onder de nieuwe naam NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) wil de organisatie een eigen, sterke plaats veroveren tussen de grootste mondiale spelers in deze sector. Dat is mogelijk dankzij een versterkte concurrentiekracht en een steviger focus op innovatieve technologieën en verhoogde efficiency. Het managementteam bestaat uit vertegenwoordigers van beide organisaties. President en CEO is Yoshi Takayama, Executive Vice-President en COO is Nobuyoshi Yamazaki. NMV biedt wereldwijd werk aan

Deel: ' 22-Inch CRT-monitor ontwikkelt door NEC-Mitsubishi '
Lees ook