Ingezonden persbericht

25 november: Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen

Cosmopolitan-campagne Echte Mannen Slaan Niet

En op de vier vrouwen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met huiselijk of sekse-gerelateerd geweld. In alle gevallen gaat het om mannen die de intentie hebben om een vrouw te kleineren, bezeren of mishandelen. Vrijdag 25 november is de Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen. Naar aanleiding hiervan lanceert Cosmopolitan de campagne Echte Mannen Slaan Niet. Boegbeelden van deze campagne zijn tv-presentator Arie Boomsma, acteur Sebastiaan Labrie, voetballer Danny Holla, rapper Pete Philly en SYTYCD-jurylid Dan Karaty.

Echte Mannen Slaan Niet

Met het oog op de schrikbarende cijfers van het Nationaal Kompas en het Verdrag tegen geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld van de VN zegt Cosmo: "Tot hier en niet verder! Vrouwen staan wel degelijk in hun recht als zij hun grenzen aangeven. We roepen tegelijkertijd mannen op om deze grenzen serieus te nemen." Claudia Straatmans, hoofdredacteur van Cosmo: "Cosmo houdt van echte mannen. Er zijn verschillende definities van mannelijkheid. De aller-, allerbelangrijkste beschrijving is: respect voor vrouwen. Alleen een laffe, angstige man reageert zijn agressie af op vrouwen. Cosmo heeft een aantal BN'ers gevraagd om mee te strijden tegen huiselijk geweld. Voor ons zijn deze respectvolle mannen ECHTE MANNEN." Acteur Sebastiaan Labrie sluit zich graag bij het initiatief aan: "Ik hoop dat er een moment komt dat de kracht van vrouwen op waarde wordt geschat en dat vrouwen het respect krijgen dat ze verdienen. Daarom steun ik deze campagne. Opdat het een luid en duidelijk geluid mag worden, in plaats van een stille echo!" Ook SYTYCD-juryvoorzitter Dan Karaty maakt zich hard voor de campagne van Cosmo, en met reden: "Als ik naar de vrouwen in mijn leven kijk - mijn moeder, mijn zus, mijn vrouw en zeker ook mijn dochter - dan zie ik alleen maar schoonheid. Dat wil je niet kapot maken."

CosmoCover.jpg

Wat doet de politiek tegen dit geweld?

Cosmo signaleert een pijnlijke nalatigheid: het Verdrag tegen geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld van de VN is niet ondertekend door Nederland. Europarlementarir Marije Cornelissen (GroenLinks) geeft hiervoor een somber stemmende verklaring: "Het huidige kabinet heeft op dit moment helaas andere prioriteiten dan het ondertekenen van dit verdrag. Het doet me pijn om te zien dat de handelsbelangen nu verkozen worden boven menselijke waarden." Als reactie hierop heeft Cosmo een petitie opgezet om ervoor te zorgen dat Nederland het VN-verdrag ondertekent.

Hoe kun je je grenzen aangeven als je te maken hebt met geweld? Kijk op www.cosmopolitan.nl voor tips van Cosmo's lifecoach Pieternel Dijkstra en voor het ondertekenen van de petitie.

Cosmopolitan

Het novembernummer van Cosmopolitan ligt vanaf donderdag 13 oktober in de winkels en is verkrijgbaar voor 4,95.

http://www.cosmopolitan.nl/

--
Niet voor publicatie: neem voor meer informatie, interviewverzoeken en rechtenvrij beeld contact op met Coebergh Communicatie & PR, Arabella Coebergh, Leidsegracht 38-40, 1016 CM Amsterdam, T (020) 470 87 87 en E arabella@coebergh.nl

Deel: ' 25 november Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen '
Lees ook