Ingezonden persbericht


250.000e passagier voor buurtbus Aalten-Dinxperlo-Varsseveld-Zelhem

Corine Lichtenberg uit Dinxperlo gehuldigd door Syntus en buurtbuscomité

Doetinchem, 26 februari 2003

Op dinsdag 25 februari heeft de buurtbus 'Halle-Sinderen' haar kwartmiljoenste reiziger mogen verwelkomen. Op feestelijke wijze werd Karina Lichtenberg uit Dinxperlo op Syntus-station Aalten ontvangen door vertegenwoordigers van Syntus en het buurtbuscomité. De blij verraste mevrouw Lichtenberg ontving naast een mooie bos bloemen, maar liefst een half jaar lang gratis reizen met de buurbus en een grote stationsklok van Syntus.

De buurtbusvereniging 'Halle-Sinderen' die het traject Aalten-Dinxperlo-Varsseveld-Zelhem verzorgt, blijkt de afgelopen jaren zeer succesvol te zijn geweest. De buurtbus bestaat al bijna 20 jaar en sinds de invoering van een vaste uurfrequentie en een prima aansluiting op de treinen van Syntus in Varsseveld en Aalten, is het aantal reizigers meer dan verdubbeld tot 1800 reizigers per maand. Opvallend hierbij is het feit dat de leeftijd van de reizigers zeer gevarieerd is. Steeds meer jongeren blijken de buurtbus te waarderen als vervoermiddel in het voor- en natransport van hun reis.

Syntus-vertegenwoordiger Peter Lensink spreekt van een goede vervoersvoorziening die prima past in het geïntegreerde OV-aanbod van Syntus in de Achterhoek: "Syntus biedt snelle verbindingen in een halfuurfrequentie met treinen en aansluitende bussen. De buurtbus vult deze verbindingen prima aan door de ontsluiting van kleinere dorpen en kernen die niet door onze reguliere bussen worden aangedaan. Door de goede samenwerking met het enthousiaste buurtbuscomité sluit de buurtbus uitstekend aan op ons Openbaar Vervoer. Dat de inwoners uit de streek dit waarderen blijkt wel uit feit dat we vandaag de 250.000e reiziger mogen verwelkomen, een uniek gegeven waar de vele vrijwilligers die de buurtbus besturen, met recht trots op mogen zijn!"

Karina Lichtenberg, het stralende middelpunt van de festiviteiten, blijkt een goed voorbeeld van deze samenwerking. Bijna dagelijks reist zij vanuit haar woonplaats Dinxperlo naar Winterswijk, alwaar zij werkzaam is bij de gemeente Winterswijk. 's Ochtends van Dinxperlo naar Aalten met de buurtbus, om kort daarop in Aalten over te stappen op de Syntustrein naar Winterswijk en 's avonds de reis omgekeerd eerst met de trein en daarna met de buurtbus naar huis. Een reis die zij dagelijks met veel genoegen maakt en na vandaag waarschijnlijk met nog meer plezier zal gaan maken...

Over twee maanden hoopt de buurtbusvereniging haar 20-jarig bestaan te vieren met een historisch overzicht van de voorgaande 20 jaren en een gezellige middag voor alle vrijwilligers.


---

Namen bij foto:
Op de foto een blij verraste Karina Lichtenberg uit Dinxperlo (links) na overhandiging van een halfjaarabonnement, een Syntusklok en een bos bloemen door Peter Lensink van Syntus (rechts)


---

Deel: ' 250.000e Passagier voor buurtbus Aalten-Dinxperlo-Varsseveld-Zelhem '
Lees ook