STICHTING PROMOTIE DEN HAAG

25e CPC in startblokken

P E R S B E R I C H T

Den Haag, 15 maart 1999

25e CPC INTERNATIONALE 1/2 MARATHON DEN HAAG
IN DE STARTBLOKKEN

Op zaterdag 27 maart staat heel Den Haag in het teken van de 25e CPC Internationale 1/2 Marathon Den Haag.

Naast een internationale wedstrijd, waarbij topatleten uit de hele wereld aan de start verschijnen en het Reebok Nederlands Kampioenschap 1/2 Marathon voor senioren, omvat de CPC drie trimlopen (5 Kilometer, 10 Kilometer, 1/2 Marathon), alsmede een MiniMarathon (2,4 km) voor kinderen t/m 12 jaar.

De internationale wedstrijd, die tevens onderdeel is van het nationale wegcircuit "NUON Run Classics", zal naar verwachting een spannende aangelegenheid worden.
De persoonlijke records van veel atleten ontlopen elkaar zo weinig, dat een massa-sprint naar de finish dit jaar zeker tot de mogelijkheden behoort.

Op de voorlopige deelnemerslijst prijken bij de mannen tot nu toe de namen van toppers als Stefano Baldini (Italië), Jean Paul Ghimbare (Burundi), Isaac Chemobo (Kenia), Francis Mubhu (Kenia), Ake Eriksson (Zweden) en Nicolai Negru (kampioen Roemenië).

Bij de vrouwen zijn tot nu tot o.a. de Italiaanse topatlete Maria Guida gecontracteerd, alsmede de Belgische kampioene Sonja Dekkers, de zeer sterke Britse Jo Thompson en de Roemeense kampioene Christina Pomocu.

Omdat dit jaar het Reebok NK 1/2 Marathon in de CPC is opgenomen, spreekt het wel haast voor zich dat ook de complete Nederlandse selectie -bij elkaar dertig man/vrouw sterk- aan de start zal verschijnen.

Superbonus
De Italiaan Stefano Baldini wordt als kanshebber gezien voor het binnenhalen van de superbonus van 21.0975 euro (. f 46.000), die voor de winnaar op de meet ligt, indien er een tijd wordt geklokt die onder 's werelds snelst gelopen tijd ligt.
Bij de mannen wordt hiervoor de tijd van 59.17, op 4 april 1998 door de Keniaan Paul Tergat in Milaan gelopen, aangehouden. Baldini's beste tijd tot nu toe is weliswaar 1.00.56, maar de man schijnt in een blakende conditie te verkeren, dus...

Eenzelfde bonus ligt klaar voor de vrouwen. Hier moet de winnares een tijd neerzetten die onder de 1.06.43 ligt. Deze tijd werd op 19 januari 1997 in Tokio gelopen door de Japanse Masako Chiba.

Voorverkoop
Sportievelingen die de Mini, de 5 of de 10 Kilometer willen lopen, kunnen tot en met 26 maart een startkaart kopen bij een van de volgende voorverkoopadressen:

Den Haag
ANWB Hoofdkantoor (Rotonde), Wassenaarseweg 220 / Perry Sport, Spuistraat 20/22 en filiaal In de Boogaard / Run2Day, Schoolstraat 35 / Stadsvestiging Haagsche Courant, Spuistraat 71 / VVV-kantoren Babylon en Scheveningen / Zier Running Center, Laan v.Meerdervoort 630/632

Zoetermeer
Perry Sport, Stadshart
V.M.A. Starshoe, Cobaltstraat 20 (Lansinghage)
Rotterdam
Bespreekburo Rotterdams Dagblad, Westblaak 180

De prijzen in de voorverkoop bedragen f 5,00 (Mini), f 10,00 (5 Km) en
f 13,00 (10 Km). Op de CPC-dag zijn op de startlokatie eveneens kaarten te koop tot een half uur voor elke start. De prijs is dan f 2,50 hoger (MiniMarathon f 1,00)

Inschrijven 1/2 Marathon trimloop
De voorinschrijving voor de 1/2 Marathon trimloop is inmiddels gesloten. Lopers die op 27 maart toch willen meedoen, kunnen bij de CPC-organisatie (tel. 070 - 3618840) tot 24 maart een na-inschrijvingsformulier aanvragen. Naast het deelnamebedrag van f 22,50 is elke loper verplicht bij aankoop van het startnummer op de startlokatie f 50,00 te betalen voor de huur + borg van de championchip. (Dit geldt uiteraard niet voor mensen met een eigen chip). Indien de chip, die nodig is voor de tijdregistratie, voor 6 april is geretourneerd bij de CPC-organisatie, wordt automatisch f 47,00 teruggestort op uw rekening.

Kijk voor meer informatie ook op het internet: www.cpcloop.nl. Op deze site zullen ook de uitslagen van de 1/2 marathon kunnen worden nagelezen onder de rubriek 'winnaars'.

De CPC is een productie van de Stichting Promotie Den Haag.

Deel: ' 25e CPC Internationale 1/2 marathon Den Haag '
Lees ook