27 uur gratis geschiedenis op internet


Podcastreeks over geschiedenis van Lage Landen voltooid

ROTTERDAM, 20140707 -- Met de voltooing van een reeks van 340 podcasts staat er nu ruim 27 uur gratis geschiedenis van Nederland en België op het internet, genoeg om meer dan een hele dag naar te luisteren. De luisterverhalen zijn geschikt voor het onderwijs en voor iedereen die iets meer wil weten van onze historie.

[Logo Hoor! Geschiedenis] Ook de teksten van de podcasts zijn nu beschikbaar in de vorm van de vierdelige reeks ‘Geschiedenis van de Lage Landen van Europa’. In deze digitale boeken is de letterlijke tekst van de podcasts te vinden, aangevuld met toelichtingen en overzichten.

Het vertelproject is uitgevoerd door Hoor! Geschiedenis en heeft een kleine drie jaar geduurd. Elke werkdag werd een podcast geplaatst over de geschiedenis van de Lage Landen vanaf de prehistorie tot nu. Elke aflevering vertelt in ongeveer vijf minuten over een historisch onderwerp in alledaagse taal, maar volledig wetenschappelijk verantwoord.

De podcasts zijn in binnen- en buitenland een groot succes met meer dan duizend downloads per dag ('robots' niet meegerekend). In iTunes staan de podcasts van Hoor! Geschiedenis regelmatig als eerste in de categorie Geschiedenis, ondanks concurrentie met grote omroepen als VPRO en BBC.

De podcasts zijn vooral geschikt om onderweg in de auto, het openbaar vervoer of op de fiets te worden beluisterd. Uit de enthousiaste reacties blijkt dat ook veel Nederlanders in het buitenland het prettig vinden om hun geschiedenis weer op te halen

Hoor! Geschiedenis is een project van geschiedenisverteller Feico Houweling. Eervorig jaar won hij de Nederlandse editie van de European Podcast Award voor niet-commerciële makers en werd daarbij vierde op de Europese lijst.


Deel: ' 27 Uur gratis geschiedenis in podcasts op internet '
Lees ook