Belgische Krijgsmacht

Press Release

Persmededeling 244 van 13 augustus 1999:

De Staf van de Landmacht deelt mee:

Het leger en de Vierdaagse van de IJzer

Van 17 tot 21 augustus wordt in de Westhoek de 27ste editie van de Vierdaagse van de IJzer georganiseerd. De organisatie is een initiatief van de Staf van de Landmacht en is in handen van het 14de Regiment Artillerie uit Lombardsijde en van het 98 Bataljon Logistiek uit IEPER. Gedurende 4 dagen marcheren burgers en militairen iedere dag 32 km in de streek.

Het programma is als volgt :

* 17 augustus: 19uur30 openingsplechtigheid te OOSTDUINKERKE in aanwezigheid van de Stafchef van de Landmacht, Luitenantgeneraal , G. BASTIEN, Vleugeladjudant van de Koning.

* 18 augustus: OOSTDUINKERKE- NIEUWPOORT KOKSIJDE
* 19 augustus: IEPER HEUVELLAND BOESCHEPE (FR) POPERINGE
* 20 augustus: DIKSMUIDE KOEKELARE KEIEM DIKSMUIDE
* 21 augustus: POPERINGE ELVERDINGE BOEZINGE IEPER met einddefilé om 15 uur te IEPER.

Het startschot wordt dagelijks vanaf 8 uur 30 gegeven door een bekende persoon. Op 19 augustus is dit bijvoorbeeld Burggraaf D. FRIMOUT en Vicepremier VANDE LANOTTE.

Het parcours is dit jaar volledig veranderd. Er is ook een miniVierdaagse speciaal voor de jeugd (16 km).

Langs het parcours en in de verschillende etappesteden wordt er militair materieel tentoongesteld. Daarnaast zijn er parasprongen voorzien.

Op 21 augustus zal de Bond van Grote en Jonge Gezinnen meestappen. Het is ook mogelijk om enkel voor één dag mee te marcheren en er is vervoer voorzien naar de vertrekplaats.

Deel: ' 27e Vierdaagse van de IJzer Belgische Landmacht '
Lees ook