Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

29e Landelijke Fietsdag in teken van 'rijke historie van dorp en stad'

Op zaterdag 11 mei kunnen de deelnemers aan de Landelijke Fietsdag vanaf 09.00 uur op de fiets stappen en onderweg kennis maken met veel bezienswaardigheden, er is volop aanleiding en gelegenheid om af te stappen. Dit jaar staat de ANWB / VVV Landelijke Fietsdag in het teken van 'De rijke historie van dorp en stad'.

Fietsen langs historie
Zo begint in Heeswijk-Dinther de Beekdalroute bij VVV Heeswijk. Gedurende deze 33 km lange fietsroute maken de deelnemers kennis met de rijke historie van Heeswijk-Dinther, Middelrode en Berlicum. Onderweg is er van alles te doen en te zien. Al fietsend passeren de fietsers tal van bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Kasteel Heeswijk en landgoed Seldensate. Ook is er gelegenheid tot het bezoeken van een kleinfruitbedrijf en een kaasboerderij. Op vertoon van de afgestempelde routekaart kan tot 17.00 uur bij het eindpunt VVV Heeswijk een medaille als aandenken in ontvangst worden genomen.

Routeverkoop en landelijk informatienummer
Bovengenoemde route is op zaterdag 11 mei tussen 09.00 en 13.00 uur voor 2,30 te koop bij VVV Heeswijk. Vanaf 22 april zijn de routebeschrijvingen in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Heeswijk, VVV Heesch en VVV Nistelrode. Voor meer informatie over routes van de Landelijke Fietsdag kunnen de fietsliefhebbers contact opnemen met VVV Heeswijk, Abdijstraat 51 te Heeswijk tel. 0413-292884; VVV Heesch, 't Dorp 61 te Heesch tel. 0412-456194; VVV Nistelrode, Laar 57e te Nistelrode tel. 0412-612711. Informatie over startpunten is vanaf 15 april telefonisch op te vragen bij de Landelijke Fietsdag infolijn: 070-3141460. Meer informatie is te vinden op www.landelijkefietsdag.nl

Sponsors
Initiatiefnemer Toerisme Recreatie Nederland (TRN) organiseert de ANWB / VVV Landelijke Fietsdag in samenwerking met Projectbureau Duurzame Energie en de LTO-campagne 'Boeren en Tuinders, Ondernemers van Nature', Milner en de Rabobank. Jaarlijks trekt het tweewielerevenement zo'n 200.000 deelnemers, een deel van de opbrengst van de routeverkoop is bestemd voor de Nederlandse Hartstichting. Zij financiert met deze opbrengst een onderzoek naar Hartfalen en voorlichting over Hartfalen.

Deel: ' 29e Landelijke Fietsdag in teken van 'rijke historie van dorp en stad' '
Lees ook