PASMAN ART COMMUNICATION

'30 Visions on Water'; Kunst draagt bij aan watereducatie
In het kader van de 2e 'World Water Forum & Ministerial Conference' (17- 22 maart 2000) in het Nederlands Congres Centrum te Den Haag, organiseren de Stichting OCEAN98 en Pasman Art Communication een bijzondere kunsttentoonstelling: '30 Visions on Water'.

30 Beeldend kunstenaars uit verschillende landen presenteren 84 kunstwerken die speciaal voor deze tentoonstelling zijn gemaakt. Uitgangspunt van de tentoonstelling is het thema: 'Water zoet of zout, als bron van leven op aarde'.

De tentoonstelling zal op zaterdag 18 maart om 17.00 uur worden geopend, door Dr. Klaus Töpfer, Onder- Secretaris- Generaal van de Verenigde Naties, Directeur van de UNEP (United Nations Environment) en voormalig minister van milieuzaken van Duitsland. Tijdens de opening zal een groot aantal prominenten uit binnen- en buitenland aanwezig zijn.

Met de expositie '30 visions on water' en de bijhorende informatieve catalogus hoopt OCEAN98 weer een nieuw publiek te bereiken. De tentoonstelling is bedoeld om, via subjectieve ervaringen, mensen stil te laten staan bij het belang van water voor het leven op aarde. Maar ook bij de problemen die voortkomen uit de relatie tussen mens en water.
De kunstwerken en visies zijn divers en verrassend, maar uit elke bijdrage blijkt een integere, persoonlijke betrokkenheid van de kunstenaar op het thema. Ook al omdat een groot deel van de opbrengst van de verkochte werken naar OCEAN98 waterprogramma's gaat. Met deze opbrengst zullen nieuwe voorlichtingsinitiatieven over het onderwerp water worden opgestart.

Na het Wereld Water Forum gaat de tentoonstelling op reis. Op diverse plaatsen in Nederland worden de kunstwerken geëxposeerd. Den Haag (Atrium Stadhuis), Haarlem, Middelburg en Hoek van Holland staan vast op de agenda. Met een aantal andere plaatsen wordt nog onderhandeld.

Vanaf 6 maart is de tentoonstelling '30 visions on water' met alle kunstwerken ook te vinden op het internet: www.pasart.nl

Deel: ' '30 Visions on Water'; Kunst draagt bij aan watereducatie '


Lees ook