31 maart - Dag van de belastingbetaler


AMSTERDAM, 20080331 -- Belastinglobby organiseert met ingang van 2008 jaarlijks de Dag van de belastingbetaler. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de belangen van belastingbetalers en de acties en plannen van Belastinglobby. Dit jaar staat de dag in het teken van de introductie van de website www.dagvandebelastingbetaler.nl.

De belastingdruk in Nederland is gemiddeld 50%. 31 maart is gekozen als datum voor de dag van de belastingbetaler om te benadrukken dat op die dag de belastingbetalers van Nederland al gemiddeld 25% van al hun inkomen hebben afgestaan aan politici.

Op 31 maart 2009 kan de tweede jaarlijkse dag van de belastingbetaler ingevuld worden met bijvoorbeeld persberichten, ingezonden brieven, discussies, fora, blogs, demonstratie, ludieke acties en seminars. Zo wordt 1 dag per jaar speciale aandacht gevraagd voor het besteedbaar inkomen van alle Nederlandse belastingbetalers. Dit jaar is de aftrap en zal vooral dit overzicht worden gepresenteerd aan blogs, overige media, politici en belastingbetalers.

Over Belastinglobby

Belastinglobby (www.belastinglobby.nl) is de niet-politieke community voor en door alle Nederlandse belastingbetalers. Belastinglobbyisten zijn belastingbetalers die streven naar minder belastingen, meer besteedbaar inkomen en betere besteding van belastinggeld. De 16,5 miljoen Belastingbetalers betalen jaarlijks ruim 144 miljard euro aan belastingen aan politici, die vervolgens dit geld als `de overheid' uitgeven en jaarlijks dan weer meer belasting willen heffen. Belastingbetalers die 40 jaar werken, staan gemiddeld al hun inkomsten van 20 jaar af aan het politieke systeem. De oprichters van Belastinglobby zijn net als 97,5% van alle belastingbetalers geen lid van een politieke partij.

Belastinglobby stelt een volledige herziening van de overheidsuitgaven en de belastingen voor. Belastinglobby confronteert de politiek met de effecten van keuzes aangaande overheidsfinanciering, de belastingheffing en het politieke systeem. Zo worden kiezers genformeerd over het effect van de keuzes van politici en partijen op belastingen, besteedbaar inkomen en besteding van belastinggeld.

Belastinglobby stelt voor:

* volledige herziening van de overheidsuitgaven
* integrale verandering van het belastingstelsel
* totale ontleding van het politieke kartel


Deel: ' 31 maart - Dag van de belastingbetaler '
Lees ook