PERSBERICHT - 24 JULI 2001

35 jaar Indische Waterlelies in de Efteling

De Elfjes uit de Indische Waterlelies stralen nog meer dan anders! Ze wonen dit jaar 35 jaar in de Efteling en dat moet gevierd worden. Het sprookje, dat geschreven is door Koningin Fabiola van België, speelt op woensdag 15 augustus in de Efteling de hoofdrol. De Indische Waterlelies en het Carrousel Paleis worden aangekleed met Belgische accenten.

Als ode aan de Elfjes uit de Indische Waterlelies, die al 35 jaar lang de bezoekers vermaken met hun danskunsten, krijgen alle elfjarigen die op 15 augustus voor 11.00 uur verkleed als Elfje naar de Efteling komen, gratis entree. Zij moeten aan de hand van een legitimatiebewijs kunnen aantonen dat ze inderdaad 11 jaar zijn.

Belgisch paradijsje

Maar er is meer. Het gebied rondom het sprookje de Indische Waterlelies in het Sprookjesbos wordt voor deze dag omgetoverd tot een Belgisch paradijsje. De gasten worden verwelkomd door de dorpsomroeper zodra ze de slagboom die het gebied afgrenst, gepasseerd zijn. Ook is er een fototentoonstelling over de Indische Waterlelies. Bij het Carrousel Paleis vertonen Belgische vaandelzwaaiers sierlijk hun kunsten. Liefhebbers van de Vlaamse kermis kunnen hun hart ophalen bij o.a. de sjoelbak en het spijkerpoepen. Verder zijn er allerlei marktkramen, waar de lekkerbekjes onder de bezoekers zich te goed kunnen doen aan allerlei Belgische lekkernijen.

Extra lang genieten

Woensdag 15 augustus, de dag dat de Efteling het 35-jarig jubileum van de Indische Waterlelies viert, is een katholieke feestdag voor onze zuiderburen. Bovendien valt deze dag midden in de Efteling Zeven Mijls Zomer, die nog tot 26 augustus duurt. Dit betekent dat het park geopend is tot 21.00 uur en dat de bezoekers extra lang van het park kunnen genieten.

De entreeprijs tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer bedraagt fl. 45,00 per persoon. En in de voorverkoop fl. 42,00 per persoon. Met een Zeven Mijls Kaartje heeft de bezoeker toegang tot het park vanaf 16.00 uur. Dit kaartje kost fl. 35,00 per persoon. Dit kaartje is overigens niet geldig op de dagen dat de Zomeravonden gehouden worden.

Zoekwoorden:

Deel: ' 35 jaar Indische Waterlelies in de Efteling '
Lees ook