PERSBERICHT

Zeventiende editie Holland Cup
brengt 3500 sporters naar Almere

Aan de 17-e editie van de Holland Cup in Almere doen 175 teams uit 18 landen mee. Met de deelname van 3500 sporters mag het evenement zich hiermee opnieuw het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland noemen. Op dinsdag 23 juli gaat het festijn van start met een spectaculaire openingsceremonie.

,,Met name uit Polen en uit het Oostblok hebben we dit jaar veel aanmeldingen binnengekregen", vertelt manager Sander van den Berg van de Holland Cup. Polen is, met deelname van 33 teams, 'hofleverancier' van het jeugdvoetbaltoernooi. Ook opmerkelijk is dat de 13 deelnemende Amerikaanse teams afkomstig zijn uit elf verschillende staten. Uit zowel Denemarken als Nederland komen liefst 26 teams.

Naast Nederland, Polen, Denemarken en de Verenigde Staten hebben zich in de tien verschillende categorieën (A1, B1, B2, C1, C2, D1, D2, E1, G1 en G2) ploegen aangemeld uit Zweden, Duitsland, België, Tsjechië, Slowakije, Spanje, Italië, Noorwegen, Schotland, Zwitserland, Engeland, Finland, Ierland en Israël. Alle teams worden ontvangen op het Holland Cup Centrum, dat dit jaar is gehuisvest in sporthal De Toekomstgroep aan de Bongerdstraat in Almere Parkwijk.

Opening

Op dinsdagavond 23 juli zijn de ruim 3500 spelers met hun begeleiders en coaches aanwezig bij de spectaculaire openingsceremonie, vanaf 20.00 uur op het podium aan de Grote Markt in Almere. Deze opening zal worden verricht door een bekende ex-international, waarvan de organisatie maandag de naam bekend maakt. Dat gebeurt nadat alle spelers vanaf 19.00 uur in een internationale vlaggenparade met Olympische allure van het Stadhuisplein naar de Grote Markt zijn gelopen. Genodigden kunnen de openingsfestiviteiten bewonderen vanuit Cafe Anno aan de Grote Markt.

Ook de prijsuitreiking op zaterdagavond 28 juli vindt, vanaf 19.00 uur, plaats op het podium aan de Grote Markt. Voordat het zover is worden honderden poulewedstrijden afgewerkt op vijf sportparken. Het wedstrijdschema is reeds te zien op de Internetsite van de Holland Cup (www.hollandcup.nl). De duels worden geleid door meer dan 100 scheidsrechters. Liefst 40 fluitisten uit Nederland blijven logeren in Almere.

Gedurende de drie dagen durende voorrondes wordt door de jongens- en meisjesteams van 8 tot en met 18 jaar gespeeld op 25 velden, verdeeld over de sportparken Fanny Blankers Koen (FC Omniworld), De Marken (SV Almere), Klein Brandt (AS'80), Rie Mastenbroek (ASC Waterwijk) en Polderkwartier (SC Buitenboys). Alle finalewedstrijden vinden op zaterdag 27 juli van 9.00 tot 18.00 uur plaats op het sportpark van de jubilerende SV Almere.

Teamleidersontvangst

Naast het voetbalgedeelte is er voor spelers, coaches, supporters en bezoekers een uitgebreid randprogramma opgezet. Alle teamleiders worden op woensdagavond 24 juli om 19.00 uur in het Stadhuis ontvangen door de gemeente Almere. Verder vindt op het podium aan de Grote Markt op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond een amusementsprogramma plaats.

Op woensdagavond 24 juli is dat vanaf 19.30 uur de Coca Cola Beach Party, op donderdag 25 juli vanaf 19.30 uur een DJ's Show en op vrijdag 26 juli van 19.30 tot 22.30 uur een Surprise Party. Voor het showprogramma werkt de organisatie van de Holland Cup samen met de Stichting Stadspromotie Almere en de horeca-ondernemersvereniging Grote Markt. Aan de DJ's Show op donderdagavond werken verschillende discjockeys van horecagelegenheden aan de Grote Markt mee. De Surprise Party op vrijdagavond bestaat uit muziek, live-acts en een aantal verrassingen.

Het Holland Cup Centrum is vanaf zondag 21 juli opengesteld voor teams die zich aanmelden en inschrijven voor de Holland Cup. Het Centrum bestaat uit een grote Dining Hall (waar alle deelnemers van dinsdag tot en met zaterdag centraal dineren), een pub, een informatiecentrum, het coördinatiecentrum en een EHBO post.

Meer bijzonderheden over het internationale festijn staan op de Internetsite www.hollandcup.nl

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' 3500 Sporters naar Holland Cup Almere '
Lees ook