Hoe verdien jij in de circulaire economie?


365 Minute Sessions event 8 december 2015

Utrecht, 20151015 -- Stichting U-Design organiseert op dinsdag 8 december 2015 het 365 Minute Sessions event in het dan net verbouwde voormalige provinciehuis Utrecht. Het event biedt handvatten aan professionals die duurzame innovatie al zien als onontbeerlijke voorwaarde voor toekomstige groei, maar zich nog verder willen oriënteren voordat ze het echt verwerken in hun business. Deze 365 minuten bieden waardevolle informatie over waardecreatie en geld verdienen in de circulaire economie. U-Design heeft als hoofddoel om creatieve ondernemers te verbinden met professionals uit het bedrijfsleven en daar is dit event dan ook op gericht.

Keynote spreker Gunter Pauli - autoriteit op het gebied van duurzame businessmodellen en auteur van het boek ‘The Blue Economy’ - neemt de deelnemers mee in de context en koppelt die aan het perspectief van de veranderende markt. Aansluitend presenteren verschillende innovatieve bedrijven zoals Willem & Drees, Kirkman Company en JHK Architecten in een tweetal sessierondes hun succesvolle denk- en handelwijzen. Door onderlinge kennisuitwisseling en een netwerkborrel zorgt het event voor contacten en mogelijke toekomstige samenwerkingen.
Anne van der Zwaag, auteur 'Looks good, feels good, is good', is moderator van deze dag.

Aanleiding
De 21ste eeuw wordt gekenmerkt door veranderingen en nieuwe inzichten. Zo worden de mogelijkheden en gevolgen van big data en globalisatie steeds meer zichtbaar. Er ontstaan nieuwe businessmodellen en we zien de opkomst van de circulaire economie. Dit vraagt om anders denken, opnieuw leren kijken en duurzaam handelen. U-Design ziet de creatieve sector en de inzet van creatieven als gangmakers voor deze vernieuwing. Daarom faciliteert dit event het contact tussen de creatieve sector (design, architectuur, visualisatie) en commerciële bedrijven (maakindustrie, dienstverlening, consultancy) om tot gezamenlijke acties te komen. Beide partijen kunnen elkaar in de toekomst versterken. Het levert duurzame resultaten én geld op: niet alleen vandaag, maar vooral morgen en overmorgen. De focus ligt op de regio Utrecht maar het event is ook voor mensen daarbuiten interessant.

Keynote spreker: Gunter Pauli, ‘the Steve Jobs of sustainablity’, auteur van ‘The Blue Economy’.
“What we propose is uncompromising - yet self-evident!“

Moderator: Anne van der Zwaag, directeur Object Rotterdam, auteur van het boek ‘Looks good, feels good, is good’.
“Ik geloof in de kracht van samenwerken, bij alles wat ik doe. Dit geldt op kleine maar ook op grote schaal. Wil er een transformatie plaatsvinden, dan moeten overheden, bedrijven, maar ook het creatieve veld zich gezamenlijk sterk maken.”

Voorzitter U-Design: Robert-Jan Hofhuis, adviseur, creatief ondernemer, docent
“Creativiteit heeft de kracht om het verleden te verwerpen, om de status quo te veranderen en om nieuwe mogelijkheden te zoeken.”

Eventwebsite / aanmeldingen: https://560ae17bc69da.momice.events/
U-Design website: https://www.udesignplaza.nl


Deel: ' 365 Minute Sessions event in voormalig provinciehuis Utrecht '


Lees ook