3Com annonceert Transcend Network Supervisor voor Windows

Gratis beheeroplossing voor kleine en middelgrote bedrijfsnetwerken biedt proactieve netwerkbewaking en is soepel schaalbaar

Maarssen / Brussel, 24 september 1999 - 3Com annonceert Transcend Network Supervisor, een gebruiksvriendelijke maar krachtige managementapplicatie waarmee beheerders de managementfunctionaliteit van de SuperStack II, CoreBuilder 3500 en NETBuilder platforms ten volle kunnen benutten. Transcend Network Supervisor is gratis verkrijgbaar en is bedoeld voor netwerken tot 500 aansluitingen. Het genereert volautomatisch een grafisch overzicht van de netwerktopologie, signaleert drukke netwerkgebieden en herkent netwerksegmenten die voor upgrading in aanmerking komen - allemaal zonder dat er specialistische beheerkennis voor vereist is.

Na het simpelweg aanklikken van een menu-optie kan Transcend Network Supervisor tot 500 IP-adressen op een lokaal netwerk en bijbehorende subnetten in kaart brengen, inclusief links tussen adressen en eindstations. Op basis van deze informatie wordt automatisch een grafisch netwerkoverzicht aangemaakt dat zaken toont als de snelheid tussen de stations, de bezettingsgraad van de componenten en de operationele status. Hiermee kunnen dreigende problemen snel worden onderkend. Als er wijzigingen in het netwerk plaatsvinden, past Transcend Network Supervisor het overzicht automatisch aan.

Via de functie voor stress-monitoring hebben gebruikers snel inzicht in geconsolideerde RMON-1/RMON-2 data, bedrijfseigen gegevens en MIB-data, in de vorm van een grafische stressbar. Meer ervaren gebruikers kunnen op deze belastingsgrafiek inzoomen voor toegang tot uitgebreidere bewakingsgegevens en meldingen. De functie voor event-logging waarschuwt de beheerder via een geluidssignaal, schermmelding of per e-mail wanneer een component of verbinding een drempelwaarde overschrijdt.

Transcend Network Supervisor ondersteunt alle beheerde SuperStack II en OfficeConnect hubs en switches, alsmede de CoreBuilder 3500 en NETBuilder routers. Bovendien herkent het componenten van andere leveranciers en laat het zien waar die zich in het netwerk bevinden, compleet met IP-adres, host en MAC-adres.

Transcend Network Supervisor draait op Windows 95/98 en Windows NT. Het is gratis te downloaden van 3Com's website (www.3com.com/tns) en wordt vanaf begin september met alle SuperStack II switches meegeleverd.

Over 3Com
Invulling gevend aan de belofte "3Com - More connected" biedt 3Com bijna 300 miljoen gebruikers netwerktoegang tot een rijke verscheidenheid aan informatiebronnen, op basis van meer producten en technologieën dan enige andere netwerkleverancier. 3Com's innovatieve oplossingen geven antwoord op de netwerkbehoeften van een brede groep gebruikers, van consument en eenmansbedrijf tot multinational, en van telecomaanbieder tot network service provider. 3Com onderhoudt websites op www.3com.nl en www.3com.be.

Zoekwoorden:

Deel: ' 3Com annonceert Transcend Network Supervisor voor Windows '
Lees ook