3Com breidt toonaangevende Palm Computing-platform uit met Palm V en Palm IIIx organizers

Palm V: nieuwe behuizing, verbeterd scherm en innovatief energiebeheer; Palm IIIx: meer geheugen, verbeterde connectiviteit en uitbreidbaarheid

Maarssen / Brussel, 23 februari 1999 - Palm Computing, een onderneming van 3Com, breidt haar toonaangevende aanbod organizers uit met de Palm V en Palm IIIx. De Palm V is ondergebracht in een nieuwe, ultraslanke behuizing en wordt geleverd met een synchronisatiestandaard die de batterij automatisch oplaadt zodra de organizer erin wordt geplaatst. De Palm IIIx, een uitbreiding op de bekroonde en succesvolle Palm III-serie, levert ten opzichte van zijn voorgangers hogere opslagcapaciteit en ruimere uitbreidings-mogelijkheden. Bovendien zijn contrast en helderheid van de schermen van beide nieuwe modellen verbeterd.

"3Com maakt zich sterk voor automatiseringoplossingen in handformaat voor elk type gebruiker - van managers en technisch specialisten tot buitenmedewerkers, consumenten en studenten," verklaarde Andrea Butter, waarnemend vice president marketing van Palm Computing. "Met ons opnieuw verbrede aanbod verleggen we opnieuw grenzen in functionaliteit en vormgeving, met behoud van de eenvoud elegantie waaraan het Palm Computing-platform zijn leidende positie te danken heeft."

Palm V
De Palm V is het topmodel van het Palm Computing-aanbod en is bedoeld voor managers, ontwerpers en andere gebruikers die krachtige handheld functionaliteit willen combineren met esthetische uitstraling en ultiem gebruiksgemak. De Palm V heeft een superslanke, bijzonder fraaie vormgeving, is slechts half zo dik als de andere Palm-modellen en weegt maar 115 gram. Hij heeft een behuizing van geanodiseerd aluminium, afgeronde hoeken, half-verzonken toetsen en wordt geleverd in een luxe leren etui. De Palm V draait op één lithium ion-batterij, die automatisch wordt bijgeladen wanneer hij in de HotSync synchronisatie-standaard wordt geplaatst. De batterij wordt in slechts twee minuten volledig geladen. Dankzij deze techniek hoeft de gebruiker zich vrijwel niet meer om de batterijen te bekommeren.

Palm IIIx
De Palm IIIx is ontworpen in antwoord op de behoeften van grootschalige bedrijfsomgevingen en enterprise-applicaties. Met zijn nieuwe energiezuinige DRAM-geheugen van 4 MB kan de Palm IIIx gegevens opslaan van zware, bedrijfsbrede applicaties, zoals Oracle, Remedy en SAP R/3. Bovendien biedt hij gebruikers ruimere flexibiliteit dankzij twee nieuwe interne uitbreidingsslots, voor plaatsing van bijvoorbeeld extra geheugen of een semafoon-kaart. De Palm IIIx draait op een 16 MHz Dragonball processor van Motorola en wordt gevoed door twee AAA-batterijen.

Bekroonde functies
De Palm V en Palm IIIx organizers zijn uitgerust met dezelfde bekroonde functies waaraan de de Palm III en PalmPilot hun ongeëvenaarde populariteit te danken hebben. Met de infrarood-communicatiefunctie bijvoorbeeld kunnen gebruikers gegevens uitwisselen met andere infrarood-ondersteunde Palm organizers. 2 MB geheugen biedt plaats aan 6000 adressen, 3000 afspraken, 1500 actiepunten, 1500 memo's en 200 e-mail-notities. Gebruikers van een Palm IIIx kunnen zelfs nog meer data en applicaties laden. Toekomstige upgrades van het Palm OS besturingssysteem kunnen met een simpele software-download in het flashgeheugen worden uitgevoerd.

Ruime connectiviteit
Zowel de Palm V als de Palm IIIx draait op de bekroonde Palm OS 3X besturingssoftware, die nu is uitgebreid met ingebouwde functionaliteit voor netwerksynchronisatie. Beide modellen zijn ook uitgerust met Palm Desktop software, die in de nieuwe versie voor het eerst connectiviteit met Microsoft Outlook biedt. Voorts ondersteunen beide organizers ingebouwde e-mail-communicatie met Microsoft Exchange, Lotus cc:Mail, Microsoft Outlook Express en Eudora Pro. Via 'conduits' (interface-programma's) van derden wordt connectiviteit met andere veelgebruikte mail-applicaties geboden, zoals POP3 Internet Mail clients en Lotus Notes.

Connectiviteit met het bedrijfsnetwerk

3Com's Palm Computing NetSync software is ingebouwd in de Palm Desktop-applicatie en biedt Palm-gebruikers lees- en schrijftoegang tot files die op een bedrijfsserver zijn opgeslagen. En via de File Linking-functie kunnen Palm IIIx en Palm V organizers worden ingesteld om bij elke synchronisatie tussen organizer en desktop automatisch data te importeren uit een bestand op een remote bedrijfsserver.

Uitgebreid accessoire-aanbod
De Palm IIIx organizer is te gebruiken met alle bestaande accessoires van 3Com's Palm Computing-platform. Voor de Palm V introduceert 3Com enkele nieuwe accessoires die aansluiten bij het slanke formaat en die de gebruiker verregaande personaliserings-mogelijkheden bieden:

Het Palm V Modem is een dun en licht opsteekbaar 33,6K modem waarmee de mobiele gebruiker zijn organizer via een inbelverbinding met de hoofd-PC of via een remote-access server kan synchroniseren. Het modem wordt bovenop de Palm V geklikt, zodat die probleemloos in de borstzak van een overhemd blijft passen. De adviesprijs voor het modem bedraagt fl. 000 / Bfr. 000. De Palm V Travel Kit bevat een HotSync-kabel voor optimaal reisgemak alsmede een compacte trafo/lader om de batterij van de Palm V overal ter wereld op te kunnen laden. De adviesprijs bedraagt fl. 000 / Bfr. 000.

Gebruikers kunnen hun Palm V verder aan hun specifieke eisen aanpassen met keuze uit een twaalftal andere accessoires, zoals een metalen beschermhuls, diverse lederen beschermhoezen, een ceintuurclip en een multifunctionele schrijfpen annex schermstift.

Het Palm Computing-platform is de basis voor de succesvolle Palm Pilot en Palm III connected organizers van 3Com en de handcomputers van 3Com's strategische OEM-partners. Die partners zijn onder meer IBM, dat de IBM Workpad PC Companion op de enterprisemarkt aanbiedt; Franklin Covey, dat Palm-producten voor zowel de consument als de enterprise-omgeving levert; QUALCOMM, dat dit jaar de pdQ CDMA Digital Smartphone gaat leveren, en Symbol Technologies, dat de SPT 1500 met barcode-scanning levert voor inzet in retail, logistiek, gezondheidszorg en productie-omgevingen.

De Palm Computing connected organizers zijn met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren en een mondiaal marktaandeel van 75 procent de meest succesvolle organizers ter wereld en de HotSync-technologie is ook de meest toegepaste synchronisatietechniek. Er zijn inmiddels meer dan 1000 applicaties voor het Palm Computing-platform beschikbaar en er werken meer dan 12.000 ontwikkelaars aan nieuwe applicaties en hardware-uitbreidingen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Palm V en Palm IIIx connected organizers zijn direct leverbaar voor adviesprijzen van respectievelijk fl. 1139,- / Bfr. 21.990,- en fl. 929,- / Bfr. 17.690,-. Daarnaast blijven ook de Palm III en PalmPilot Professional Edition organizers leverbaar. Hun adviesprijzen zijn verlaagd naar respectievelijk fl. 669,- / Bfr. 12790,- en fl. 499,- / Bfr. 9490,-. Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

Over 3Com
Met meer dan 200 miljoen gebruikers over de hele wereld heeft 3Com Corporation meer mensen aangesloten op informatiebronnen dan enige andere netwerkleverancier. 3Com levert innovatieve netwerkoplossingen en informatietoegangsproducten voor grote en kleine bedrijven, telecomaanbieders en network service providers, PC-fabrikanten en consumenten. 3Com. More connected. 3Com onderhoudt websites op www.3com.nl en www.3com.be.

Deel: ' 3Com breidt Palm Computing-platform uit '
Lees ook