3Com Benelux


3Com Brengt Firewall Naar Server, Desktop En Notebook

Embedded Firewall legt een robuust maar eenvoudig te beheren pantser om bestaande veiligheidsvoorzieningen

Maarssen / Brussel - 24 Mei, 2002 - 3Com introduceert de 3Com Embedded Firewall. Het betreft een oplossing die de bescherming van bestaande firewalls doorvoert tot in de afzonderlijke servers, desktop PC's en notebooks. Het is daarmee 's werelds eerste gedistribueerde firewall-technologie.

De Embedded Firewall is hardware-gebaseerd en wordt op de 3Com 10/100 Secure Network Interface Cards (NIC's) van de clients geïntegreerd. Dat levert een betrouwbaar extra pantser tegen hacker-aanvallen juist op die plaatsen die daarvoor het meest gevoelig zijn. Ook aanvallen die ontstaan binnen de traditionele firewall, worden daarmee direct en effectief afgeweerd.

De Nederlandse ICT-dienstverlener Getronics is de eerste 3Com-partner die zijn klanten volledige ondersteuning biedt bij de implementatie en het gebruik van de Embedded Firewall-technologie. Ook andere Nederlandse 3Com-partners zullen de technologie op korte termijn in hun dienstenpakket opnemen.

Tegelijk met de Embedded Firewall breidt 3Com de serie Secure NIC's die deze technologie ondersteunt, uit met de 3Com 100 Secure Fiber-FX Network Interface Card. Een Secure NIC voor notebooks komt op korte termijn beschikbaar. In voorbereiding is een complete serie Embedded Firewall-oplossingen voor telecommuters en andere toepassingen met mobiele apparatuur.

De 3Com Embedded Firewall werkt onafhankelijk van het besturingssysteem van de netwerkserver; de beveiliging wordt afgewikkeld conform de Good Practices die de netwerkstrategie van de betrokken organisatie voorschrijft. De beveiliging betreft de gebruikerstoegang en alle verkeersstromen, zowel op het interne netwerk als van buitenaf - bijvoorbeeld van en naar internet.

De technologie achter de 3Com Embedded Firewall is afkomstig van Secure Computing Corporation uit San Jose (Californië, VS).

Principe
Traditionele firewalls beschermen de grens tussen 'binnen' en 'buiten'. De praktijk wijst echter uit dat veel aanvallen binnen de firewall ontstaan. Zodra een 'interne' PC zich ongeautoriseerd bepaalde faciliteiten heeft toegeëigend, kunnen die voorts - bijvoorbeeld via een rechtstreekse internetverbinding - om de firewall heen naar buiten worden gebracht. De 3Com Embedded Firewall voorkomt hacker-activiteiten van binnenuit en controleert al het dataverkeer via de betrokken PC, van welke aard dat ook is. Ook als een aanvaller zich toegang weet te verschaffen tot het Windows-systeem, blijft de Embedded Firewall actief en voorkomt dat de hacker de PC of server gebruikt als hostile user om andere netwerkcomputers binnen te dringen. De keuzemogelijkheden van de aanvaller worden beperkt, waarbij wordt verhinderd dat de het host-systeem 'packets' met automatisch gegenereerde IP-adressen verzendt. Die zouden immers als vervalste toegangspoorten kunnen dienen - een veelgebruikte aanvalstactiek. Omdat de Embedded Firewall hardware-gebaseerd is en onafhankelijk is van het besturingssysteem van server en client, blijft de beveiliging altijd van kracht, óók als de besturingssystemen van servers en clients niet meer naar behoren functioneren of zelfs volledig zijn 'gecrasht'.

Beheer
De regels die de 3Com Embedded Firewall volgt, worden centraal met de Embedded Firewall Policy Server vastgesteld en gedistribueerd. Daarbij kunnen aan ieder individueel systeem - of groepen van systemen - uitbreidende of beperkende regels worden opgelegd.

Voor de implementatie van de 3Com Embedded Firewall hoeft er niets te worden gewijzigd aan de topologie of instellingen van het netwerk. De Embedded Firewall volgt de beveiligingsvoorschriften die door de Embedded Policy Server op de individuele clients zijn geïmplementeerd, en dus niet die van uiteenlopende switches en routers. De Embedded Firewall accepteert daarbij uitsluitend instructies van de Embedded Policy Server, en niet van het hostsysteem op zichzelf.

Beschikbaarheid en prijzen
De 3Com 3CR990 Network Interface Cards zijn standaard PCI-bus netwerkkaarten en dus zonder omwegen toepasbaar in PC's en servers onder Windows 95/98/2000 of Windows NT met een Pentium II processor of één van de opvolgers daarvan. De Embedded Firewall technologie kan daaraan worden toegevoegd tegen onderstaande adviesprijzen (exclusief btw):


- 3Com Embedded Firewall NIC Policy Server, 3CR010PS-1-97 995 euro

- 3Com Embedded Firewall Desktop client licentie 3CR010CS-LIC10/50/200-97 (10 clients) 495 euro
50 clients 1950 euro
200 clients 6950 euro

- 3Com Embedded Firewall Server Client licentie 3CR010SS-LIC1/5-97 1 server 199 euro
5 servers 749 euro
De adviesprijzen van de 3Com Secure NIC's bedragen:
- 3Com 10/100 Secure Desktop NIC,
3CR990-TX-95/97 120 euro

- 3Com 10/100 Secure Server NIC,
3CR990SVR-95-97/990BSVR 129 euro

- 3Com 100 Secure Fiber-FX NIC,
3CR990-FX-97 359 euro

---

Over 3Com

3Com vereenvoudigt de netwerktoegang tot informatie en services met behulp van gebruiksvriendelijke connectiviteitsoplossingen voor consumenten en bedrijven. Daarnaast levert de onderneming toegangsinfrastructuren en IP-serviceplatforms voor netwerk service providers. 3Com onderhoudt websites op www.3com.be en https://www.3com.com/corpinfo/en_US/pressbox/index.jsp.
---

3Com is een geregistreerd handelsmerk van de 3Com Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke bedrijven die de rechten daartoe bezitten.
---

Perscontact:
Presscom PR and Marketing
Madeleine Kok/Theo Vrugt
Tel: +31(0)30-6051415
Email: l.t.vrugt@inter.nl.net

3Com Benelux
Robert Blaas
Tél. +/31/346-586211
robert_blaas@3com.com

Deel: ' 3Com Brengt Firewall Naar Server, Desktop En Notebook '
Lees ook