3Com en Sun: Java voor Palm Computing-platform

Palm OS-software ingezet als referentieplatform voor nieuwe Java Virtual Machine, geoptimaliseerd voor Palm Computing-platform

Maarssen / Brussel, 25 juni 1999 - 3Com en Sun Microsystems gaan werken aan strakke integratie van Sun's Java-technologie met het krachtige Palm Computing-platform. Dit maakten de bedrijven bekend op de Java Developers Conference in San Francisco bekend.

3Com en Sun ontvouwden plannen voor de ontwikkeling van een referentieversie van de Micro Edition van het Java 2 Platform, de verregaand geoptimaliseerde Java runtime-omgeving voor consumentenproducten, ten behoeve van 3Com's Palm OS besturingssysteem. Deze versie zal later dit jaar beschikbaar komen. Beide bedrijven zullen ook Sun's K Virtual Machine (KVM, voorheen bekend onder de projectnaam KJava VM), een kerncomponent van het Java 2 Platform, Micro Edition, geschikt maken voor gebruik met de Palm OS-software. Voorts gaan 3Com en Sun een end-to-end oplossing ontwikkelen voor levering van content en Java-applicaties aan Palm-organisers via de software-producten van Sun. Beide bedrijven onderzoeken ook mogelijkheden om Sun software te integreren met 3Com's Palm.net service, de onlangs aangekondigde draadloze Internet toegangs- en berichtenservice voor de 3Com Palm VII connected organizer.

Over het Palm Computing-platform
Het Palm Computing-platform is de basis voor de succesvolle Palm V, Palm III(x) en PalmPilot connected organizers van 3Com en de handheld producten van 3Com's strategische OEM-partners, waaronder IBM, Franklin Covey, QUALCOMM en Symbol Technologies. De Palm Computing-producten vinden hun toepassing in zowel de consumentenmarkt als de zakelijke omgeving en worden ingezet voor toepassing in onder meer retail, logistiek, gezondheidszorg en productie. Met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren en een mondiaal marktaandeel van 75 procent zijn de Palm Computing-producten de meest succesvolle organizers ter wereld en de HotSync-technologie is ook de meest toegepaste synchronisatietechniek. Er zijn inmiddels duizenden applicaties, tools en services voor het Palm Computing-platform beschikbaar en er werken meer dan 12.000 ontwikkelaars aan nieuwe applicaties en hardware-uitbreidingen. Palm onderhoudt websites op www.palm.com.

Deel: ' 3Com en Sun Java voor Palm Computing-platform '
Lees ook