Persbericht 3Com Benelux


3Com steunt ratificatie 1000Base-T Ethernet-standaard toe

Gigabit-performance beschikbaar voor bestaande koperinfrastructuren

Maarssen / Brussel, 20 juli 1999-- 3Com kondigt aan dat het volledige ondersteuning en interoperabiliteit gaat bieden voor alle implementaties van 1000Base-T Gigabit Ethernet, de standaard die onlangs formeel is geratificeerd door de IEEE. Dit is belangrijk nieuws voor de miljoenen Ethernet-gebruikers over de hele wereld, aangezien 1000Base-T compatibel is met Category 5 koper bekabeling, die geïnstalleerd is in 80 procent van de netwerken.

3Com ziet de standaardisering van de 1000Base-T technologie als een belangrijke stap naar bredere inzet van Gigabit Ethernet over bestaande bekabelingsinfrastructuren. De nieuwe standaard biedt een performance-verhoging met een factor 10 ten opzichte van Fast Ethernet, zonder dat dit extra investeringskosten in bekabeling met zich meebrengt. Dit maakt het mogelijk om toepassingen te ondersteunen die hoge bandbreedte vragen naar patchkasten en, op termijn, ook naar desktops.

De implementatie van Gigabit Ethernet over koper is een belangrijke voorwaarde voor bundeling van spraak-, video- en dataverkeer op één infrastructuur (netwerkconvergentie), waarbij applicaties met hoge bandbreedte via desktop- en serververbindingen kunnen lopen. Volgens de IEEE kan zeker 90 procent van de bestaande Category 5-installaties zonder upgrades of aanpassingen Gigabit Ethernet ondersteunen. Er zijn inmiddels tests beschikbaar waarmee netwerkbeheerders en netwerkconsultants bekabelingsinstallaties kunnen certificeren voor 1000Base-T.

3Com was de eerste leverancier die met een complete Gigabit Ethernet-oplossing kwam op basis van de 1000Base-SX glasvezelstandaard en was een belangrijk pleitbezorger en mede-ontwikkelaar van de nieuwe 1000Base-T standaard voor koper bekabeling.

Over 3Com
Met meer dan 200 miljoen gebruikers over de hele wereld heeft 3Com Corporation meer mensen aangesloten op informatiebronnen dan enige andere netwerkleverancier. 3Com levert innovatieve netwerkoplossingen en informatietoegangsproducten voor grote en kleine bedrijven, telecomaanbieders en network service providers, PC-fabrikanten en consumenten. 3Com. More connected. 3Com onderhoudt websites op www.3com.nl en www.3com.be.

Deel: ' 3Com steunt ratificatie 1000Base-T Ethernet-standaard '
Lees ook