3e editie Den Haag Vrede’s Marathon

Persbericht 31 augustus 2015

3e editie Den Haag Vrede’s Marathon

Op zondag 20 september 2015, startschot 09:00 uur, is het zover: de 3e editie van de “Den Haag Vrede’s Marathon” gaat van start. De Wethouder van Sport van de Gemeente Den Haag, Rabin Baldewsingh, zal het startschot doen.

Den Haag Marathon “Vrede’s Marathon” is een terugkerend evenement, met internationale uitstraling, welke plaatsvindt op de eerste zondag na Prinsjesdag en op de Internationale Dag van de Vrede. In 2013 heeft de 1e van de “Den Haag Marathon” plaatsgehad en is zijn zo’n 1000 lopers gestart. De verwachting is nu dat er op 20 september a.s tussen de 1500 en de 1700 lopers mee zullen doen. Haags hardloopevenement

“Den Haag Marathon” is een loopevenement voor de stad, met gezelligheid en betrokkenheid en waarbij de loper centraal staat. De focus is gericht op een zo breed mogelijk deelnemersveld met leden vanuit verenigingen, maar ook “vrije lopers”, winkeliers en bedrijven, ambassades en instellingen zijn welkom. Een stadsmarathon met allure met de startlocatie op het Lange Voorhout en de finish op het altijd sfeervolle Plein. Het parcours is gevarieerd en gaat door het historische centrum en langs het Vredespaleis, Scheveningen Haven, en over het strand naar het pittoreske centrum van Wassenaar. Vervolgens gaat het via de lommerrijke duurste straat van Nederland via Clingendael en Huis ten Bosch terug naar de finish op het Plein, aangrenzend het Binnenhof.

Afstanden

Er zijn diverse afstanden voor hardlopers. De halve marathon van 21,1 km, een hele marathon van 42,2km en een ultramarathon van 63km. De ultramarathon gaat met een lus via de historische Herenstraten van Voorburg en Rijswijk waarna de ultralopers ook finishen op het Plein. Voor de 2e keer is er dit jaar de 2,2 km Tourist Run, een korte loop die het historische centrum doorkruist met een stukje unieke route over het Haagse Binnenhof! Via de Plaats en de Riviermarkt maak je een rondje rond de Grote Kerk en loop je terug via de Hofvijver naar het Plein. We hopen daarmee vroege vogels, toeristen, lopers jong en oud, die de binnenstad op een sportieve manier willen ervaren aan de start te ontmoeten. Om 9.30uur zullen de eerste ongeveer 500 deelnemers starten en zullen er tot 10.45 meerdere groepen volgen. Om meelopende schoolkinderen goed voor te bereiden organiseert “Den Haag Marathon” in samenwerking met Atletiekvereniging Sparta een speelse hardloop clinic ter voorbereiding op de Tourist-run.. Nieuw bij deze 3e editie is de mogelijkheid om als sportief wandelaar te starten op de afstanden van 21,1 km en 42,2 km. De route die wordt afgelegd is grotendeels gelijk aan de hardloopafstanden. Ook de wandelaars starten op het Lange Voorhout en finishen op het Plein.

Oxfam Novib en Den Haag Marathon slaan wederom handen ineen voor vrede

Ook deze 3e editie van de “Vrede’s Marathon” is Oxfam Novib het officiële goede doel van Den Haag Marathon. Vrede en recht spelen een grote rol in het werk van Oxfam Novib waarvoor zij zich inzetten voor een rechtvaardige wereld zonder armoede en gelijke kansen voor iedereen. Alle deelnemers kunnen met hun loopprestatie bijdragen aan een rechtvaardige wereld tijdens de Den Haag Marathon. Bijvoorbeeld door hard te lopen voor kinderen in Somalië.

Vredespaleis (Carnegie Stichting)

De Carnegie Stichting (het Vredespaleis) steunt de Vrede’s Marathon, welke haar naam draagt. Net als vorig jaar stelt de Carnegie Stichting de (ere)prijzen ter beschikking voor de winnaars. De directeur verzorgt de prijsuitreiking ’s middags op het Plein.

Organisatie

Den Haag Marathon | Vrede’s Marathon wordt georganiseerd door de Stichting Den Haag Marathon. Dit is een niet-commerciële organisatie, volledig gedreven door vrijwilligers, ondersteund door atletiek–en duursportverenigingen in de regio met een verantwoord duurzaam, organisatorisch en financieel beleid en een commerciële spin-off voor Den Haag en goede doelen. Voor de 3e editie van 2015 is alle informatie beschikbaar op: www.denhaagmarathon.nl

Afstanden:

Vrede’s Marathon (42 km)

Ultramarathon (63 km)

Halve Marathon (21 km)

Deel: ' 3e editie Den Haag Vrede’s Marathon '
Lees ook