Ingezonden persbericht

15 april 2010

3FM luisteraar kroont vele pophelden met 3FM Awards

Caro Emerald, Kane en Anouk ontvangen elk twee 3FM Awards

Donderdagavond 15 april zijn in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam de jaarlijkse 3FM Awards uitgereikt. Veel winnaars, deze zesde editie van de 3FM Awards. Anouk, Kane en Caro Emerald wonnen elk twee Awards. De 3FM luisteraars eerden met hun stemmen de helden van de Nederlandse popartiesten.

De 3FM Awards zijn de enige echte radioprijzen van Nederland. De 3FM luisteraars bepalen welke artiesten met een award naar huis gaan. Zij dragen de genomineerden aan en kiezen de winnaars. Bijna een half miljoen stemmen werd uitgebracht.

Spetterende liveshow vanuit Sound City

De 3FM dj's Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Sander Lantinga presenteerden de televisieshow. Michiel Veenstra deed verslag op radio van de 3FM Awards. Het programma werd live uitgezonden op 3FM en op Nederland 3 (VARA). Tijdens de award show met als thema REAL MUSIC, REAL HEROES waren Nederlandse optredens te zien van Moke, Miss Montreal, Alain Clark, The Opposites, Kane, Di-rect, Caro Emerald, Dio, Jacqueline Govaert, Trijntje Oosterhuis, Sabrina Starke en Guus Meeuwis. Waylon zou ook optreden maar kwam vandaag Engeland niet uit door de vulkanische aswolk boven de Noordzee. Laura Jansen nam zijn plaats in op het podium.

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2010:

Beste band: Kane

Beste zanger: Guus Meeuwis

Beste zangeres: Anouk

Beste artiest Pop: Ilse DeLange

Beste artiest Rock: Moke

Beste artiest Alternative: The Opposites

Beste single: Kane - No Surrender

Beste album: Anouk - For Bitter or Worse

Beste live act: Kyteman's Hiphop Orkest

Beste nieuwkomer: Waylon

Schaal van Rigter: Caro Emerald

Serious Talent Award: Caro Emerald

Luisteraars en kijkers stemden tijdens het programma nog voor de Award voor Beste Band via de sms. Uiteindelijke winnaar van deze 3FM Award was Kane.

3FM Awards 2010

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en -artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats tijdens de indrukwekkende liveshow met als thema REAL MUSIC, REAL HEROES. De Gashouder in Amsterdam werd voor de gelegenheid omgetoverd tot Sound City. Van 10 april tot 16 april staat 3FM in het teken van de 3FM Awards. De uitreiking van de Awards is het hoogtepunt van de Week van de 3FM Awards. Het radiostation draait veel muziek van eigen bodem, van de winnaars van afgelopen edities en natuurlijk van de genomineerden van 2010. Op vrijdag 16 april blikt 3FM terug op de 3FM Awards met veel muziek van de winnaars. De 3FM Awards worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

Voor meer informatie: www.3fm.nl

Deel: ' 3FM luisteraar kroont vele pophelden met 3FM Awards '


Lees ook