3M Drug Delivery Systems breidt uit met nieuw laboratorium in Singapore

Nieuwe locatie biedt dienstverlening op het gebied van inhalatieproducten en transdermale producten

SINGAPORE--(BUSINESS WIRE)-- 20091007 --

3M Drug Delivery Systems heeft vandaag bekend gemaakt dat zij hun capaciteit hebben uitgebreid met een nieuwe laboratoriumlocatie bij de 3M Singapore vestiging in Yishun. Het laboratorium in Singapore zal zowel producten in de inhalatie- als transdermale geneesmiddelleveringscategorieën ontwikkelen, om 3M’s innovatieve inhalers en pleisters aan farmaceutische klanten en patiënten in Zuidoost-Azië te leveren. Het nieuwe laboratorium is een aanvulling op het reeds bekende wereldwijde laboratoriumnetwerk van 3M Drug Delivery Systems, met vestigingen in St. Paul, MN, de VS en Loughborough, U.K.

“De uitbreiding van onze aanwezigheid in Singapore zal ons helpen klanten in Zuidoost-Azië een dienstverlening te bieden op het gebied van productontwikkeling die zowel locale als wereldwijde mogelijkheden heeft,” aldus Jim Vaughan, Vice President en General Manager, 3M Drug Delivery Systems Division. “Ons team in Singapore begrijpt de registratie-eisen in het gebied en is in staat snel in te spelen op de behoeften van de klant. Bovendien helpt ons wereldwijde laboratoriumnetwerk ons bij het leveren van de uitstekende kwaliteit waarom het merk 3M bekend staat.”

Het laboratorium is de eerste contractonderzoek- en ontwikkelingsfaciliteit van Drug Delivery Systems in Zuidoost Azië dat zich richt op de ontwikkeling van farmaceutische producten. De infrastructuur van het land maakt het een ideale hub voor 3M’s klanten in Zuidoost Azië en Singapore’s wetenschappelijke talenten dragen bij aan de aantrekkelijke positie van de locatie. Het Drug Delivery Systems lab wordt bemand door een team van hooggekwalificeerde chemici die worden ondersteund door 3M’s wereldwijde laboratoriumorganisatie die meer dan 50 jaar ervaring heeft op het gebied van het leveren van geneesmiddelen. De producten ontwikkeld door het lab in Singapore zullen geschikt zijn voor productie in 3M’s wereldwijde netwerk van productielocaties en zullen zodanig worden ontwikkeld dat zij voldoen aan wereldwijde normen.

De faciliteit in Singapore beschikt over zowel een haalbaarheidsonderzoeklab als twee procesontwikkelingslabs. Onderzoek uitgevoerd in die faciliteit zal bijdragen aan de groeiende mogelijkheden van 3M Drug Delivery Systems en aan de productportefeuille, die recente innovaties bevat op het gebied van poeder-inhalers, pressurized metered dose inhalers en micro-gestructureerde transdermale systemen.

Bezoek voor meer informatie www.3M.com/dds.

Over 3M Drug Delivery Systems

3M Drug Delivery Systems werkt samen met farmaceutische en biotechbedrijven aan het ontwikkelen van geneesmiddelen met gebruikmaking van 3M’s inhalatie- of transdermale geneesmiddeltoedieningstechnologie. 3M levert een volledig scala van haalbaarheids-, ontwikkelings- en productiemogelijkheden gecombineerd met begeleiding op het gebied van registratie om het op de markt brengen van producten te ondersteunen. In-house mogelijkheden, waaronder toxicologie, registratie-expertise, kwaliteitsborging, beheer en ondersteuning van op de markt gebrachte producten zijn beschikbaar voor elke stap van het ontwikkelings- en commercialisatieproces. Deze grote beschikbaarheid van middelen is een van de redenen waarom meer dan 50 procent van alle metered-dose inhalers wereldwijd en 80 procent van alle transdermale systemen in de Verenigde Staten gebruikmaken van 3M geneesmiddeltoedieningstechnologie. Bezoek voor meer informatie www.3M.com/dds or call 1-800-643-8086.

Over 3M Health Care

3M Health Care, een van 3M’s zes belangrijkste bedrijfssegmenten, levert innovatieve producten en diensten van wereldklasse om behandelaars te helpen de praktijk, de levering van geneesmiddelen en de resultaten te verbeteren voor de patiëntenzorg op de markten medisch, mondzorg, geneesmiddeltoediening en gezondheidsinformatie.

3M is een handelsmerk van 3M.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
For 3M
Karwoski & Courage
Michael Gugala, 612-342-9604

m.gugala@creativepr.com

Ticker_symbol NYSE:MMM

Deel: ' 3M Drug Delivery Systems breidt uit met nieuw laboratorium Singapore '
Lees ook