KAI IGAKU Seminar Dr. Uryu uit Tokyo

Amsterdam, 6 mei 1999

Aangename Geneeskunde

KAI-IGAKU
een eenvoudig en effectief gezondheidssysteem voor thuis en in de praktijk met de meester en ontwikkelaar van dit systeem:

4-daags seminar in Amsterdam met

Dr. Ryosuke Uryu, Japan

Geachte Mevrouw/Mijnheer,

Hierbij maken we u graag attent op een bijzonder vierdaags seminar dat binnenkort in Amsterdam zal plaatsvinden. Het seminar is gewijd aan 'KAI-IGAKU' oftewel 'aangename geneeskunde'  en zal worden gegeven door de Japanse natuurgeneeskundige Dr. Ryosuke Uryu, grondlegger van dit gezondheidssysteem.

KAI-IGAKU is een eenvoudig, praktisch en holistisch gezondheidssysteem, dat verschillende methoden uit de natuurgeneeskunde met elkaar combineert. Zowel in de diagnostiek als in de bepaling van een behandelplan wordt zoveel mogelijk uitgegaan van wat het lichaam daarover zelf, op subtiele maar zeer precieze wijze, aan blijkt te kunnen geven. Daarmee worden door vele honderden artsen, natuurgeneeskundigen en leken in de hele wereld duidelijke resultaten behaald.

Het seminar is een uitgelezen kans om deze methodiek uit de eerste hand te leren kennen van Dr. Uryu. Begonnen als acupuncturist ontwikkelde hij de 'aangename geneeskunde' in de praktijk; daarover schrijft hij boeken, en verzorgt hij seminars en opleidingen. Hij geeft zelf leiding aan een gerenommeerde kliniek in Tokio, en houdt via het KAI-IGAKU-netwerk contact met andere beoefenaars van zijn methode in de wereld. Zo is er Midden-Amerika sprake van een basisgezondheidsbeweging, waarin zijn werk een wezenlijke rol speelt.

Het seminar is bedoeld voor zowel artsen en therapeuten als voor andere geïnteresseerden, en zal in het Engels worden gegeven.

SEMINAR KAI-IGAKU

Data:  21 t/m 24 mei
Plaats:  Theaterrepetitiezaal, Ketelhuisplein 47, (Voormalig Wilhelmina Gasthuis) Kosten:  F 475,-

Nadere informatie en aanmelding via Coen van der Kroon en Volker Moritz, of via website: <http://utopia.knoware.nl/users/cvdk/index.html>

Coen van der Kroon, Volker Moritz
Kinkerstraat 82 C
1053 EA Amsterdam
tel/fax: 020.6835510
email: cvdk@knoware.nl

**************************************************

ŒAangename geneeskunde¹ werd onder de naam KAI-IGAKU ontwikkeld door de Japanse natuurarts Dr. Ryosuke Uryu. Het is een eenvoudig, praktisch en holistisch gezondheids-systeem dat gebruik maakt van verschillende methoden uit de natuurgeneeskunde. Intussen bestaat er een wereldwijd netwerk van mensen die Œaangename geneeskunde¹ praktizeren.

Een belangrijk onderliggend principe van de Œaangename geneeskunde¹ is, dat alles in het Universum zich in een zogenaamde aangename richting beweegt, en dat op die manier een evenwicht hersteld dan wel bewaard wordt.

Er zijn vier basis-aktiviteiten die essentieel zijn voor ons menselijk bestaan: ademen, eten, denken en bewegen. Wanneer deze activiteiten in harmonie met elkaar en met hun omgeving zijn, dan kan men een perfecte gezondheidstoestand bereiken. Door middel van de Œaan-gename geneeskunde¹ kunnen we het natuurlijke evenwicht en daarmee gezondheid voor onszelf en voor onze omgeving ontwikkelen.

Het gezondheidssysteem bestaat uit de volgende aspecten:


- De Life-Energy-Test (LET): een kinesiologische testmethode die de kennis van het lichaam gebruikt om met behulp van de spierspanning de gezondheidstoestand van dat moment te onderzoeken, te kijken welke organen zwak of sterk zijn, welke bacteriën, parasieten, virussen, enz. zich in het lichaam genesteld hebben, en of en waar er tumoren of andere afwijkende elementen te vinden zijn. Wanneer een neutrale tussenpersoon daarbij met een metalen staafje verscheidene punten op het lichaam aanraakt, kan men een mogelijke varandering in het electromagnetische veld aflezen aan de sterkte van de O-ring die met de vingers wordt gevormd.
Vervolgens wordt met dezelfde methode voor ieder afzonderlijk getest welke hulpmiddelen goed en versterkend voor het organisme zijn, d.w.z. bij welke produkten het lichaam zelf - ook weer middels de spierspanning - aangeeft dat het er sterker van wordt. Daarvoor gebruikt men:


- Kruidenthees: uit verschillende kruiden worden met behulp van de LET individueel diegenen gekozen, die het afweersysteem sterker maken en die speciaal voor de betreffende klachten goed zijn. Van die 3-5 uitgeteste soorten wordt vervolgens dagelijks 1-3 liter thee gedronken, ook de hoeveelheid wordt uitgetest.


- Urine: de urine wordt puur dan wel homeopathisch verdund ingenomen. Hoeveelheid en concentratie worden ook hier individueel uitgetest. Verder kan de urine uitwendig voor massages, voetbaden en kompressen gebruikt worden.


- Voedingsmiddelen: een aantal basis-voedingsmiddelen wordt uitgetest. Meestal ziet men hierbij, dat vlees, suiker en geraffineerde produkten het lichaam eerder verzwakken, hetgeen betekent dat het beter is, deze produkten te reduceren of te vermijden. Bij chronische ziekten kan het goed zijn, tijdelijk te vasten.


- Propolis, vitaminen, medicijnen, enz. kunnen met deze methode eveneens uitgetest worden.

Het uittesten zelf vormt het kleinste deel van deze heelwijze. De eigenlijke behandeling ligt in het consequent uitvoeren van het voor iemand uitgeteste Œaangename¹ behandelplan en daarvoor is iedereen zelf verantwoordelijk.

De behandeling met de kruidenthees, de urinetherapie en de evenwichtige voeding wordt bovendien nog aangevuld met speciale lichaamsoefeningen en warmte-behandelingen.

SOTAI-lichaamsoefeningen: deze oefeningen bestaan uit bewegingen van de gewrichten in de meest aangename richting, gecombineerd met de ademhaling. De oefeningen leiden tot het loslaten van spanningen en het corrigeren van een verkeerde lichaamshouding en ze kunnen als dagelijkse gymnastiek-oefeningen uitgevoerd worden.

SOTO ofwel warmte-therapie: met behulp van een strijkijzer, kompressen of een kruik worden de vitale en verzwakte organen gestimuleerd. Ook iedere dag een heet voetbad werkt ondersteunend voor het gehele organisme.

In Japan en Zuid- en Midden-Amerika, waar zowel artsen als leken met deze methode werken, stelt men steeds opnieuw vast dat bij de personen die zich aan het behandelplan houden (dat hun eigen lichaam in feite op een bepaalde manier zelf heeft aangegeven) verbazingwekkende verbeteringen te zien zijn. Daarbij dient de testuitslag of de soort ziekte slechts een rol bij het bepalen van de intensiviteit van de behandeling.

Over Dr. Ryosuke Uryu:
Dr. Uryu werd in 1935 geboren in Wakamatsu, Japan. Hij interesseerde zich na een loopbaan als toneelspeler en theaterdirecteur steeds meer voor de traditionele oosterse geneeskunde. Hij studeerde acupunctuur en opende in 1978 zijn eerste praktijk. Hij ontwikkelde de ³aangename geneeskunde² en geeft sindsdien seminars en opleidingen in Japan, maar ook regelmatig elders ter wereld. Hij schreef een boek en meerdere artikelen over deze gezondheids-methode en hij leidt een gerenommeerde kliniek in Tokyo. Het KAI IGAKU netwerk bestaat wereldwijd intussen uit meer dan 500 artsen en natuurgeneeskundigen.

13-16 Mei:
2e Wereldconferentie voor urinetherapie-vakconferentie, Stadthalle Gersfeld (Duitsland), DM 400,-

16 Mei:
2e Wereldconferentie voor urinetherapie-Open dag, Stadthalle Gersfeld (Duitsland), DM 25,-

21-24 Mei:
Seminar in Amsterdam, Theaterrepetitiezaal, Ketelhuisplein nr. 47 (voormalig Willhelmina Gasthuis) Hfl. 475,- . (aub losse kleding dragen)

Aanmelding en informatie:
Coen van der Kroon en Volker Moritz
Kinkerstraat 82
NL- 1053 EA Amsterdam
Tel/Fax: 020-6835510
e-mail: cvdk@knoware.nl


************************************************** All information on the Second World Conference on Urine Therapy, 13-16 May 1999 in Germany can be found on internet site:

http://utopia.knoware.nl/users/cvdk/urinetherapy/conference.html
**************************************************

Deel: ' 4-daags Kai Igaku seminar in Amsterdam '
Lees ook