BATAVIAN COIN COMPANY

400 jaar VOC herdacht met uitgifte muntset

PERSBERICHT

Heiloo, 6 juni 2002

400 JAAR VOC HERDACHT MET UITGIFTE MUNTSET

Op de Dag van de Munt, zaterdag 8 juni 2002 om 10:30 uur, in de filmzaal van het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt en het Nederlands Muntmuseum aan de Leidseweg 90 te Utrecht, wordt het allereerste exemplaar van de VOC set officieel uitgereikt door Maarten Brouwer, algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Munt, aan Leo B. Vosse van de Batavian Coin Company.

Het is dit jaar 400 jaar geleden dat de VOC werd gesticht. De VOC met haar rijke historie is voor de Koninklijke Nederlandse Munt en de Batavian Coin Company reden voor de uitgifte van een zesdelige serie themamuntsets: 400 jaar VOC 1602-2002.

De 1e set in deze serie heeft als titel De oprichting van de VOC, en wordt vervaardigd in een oplage van 10.000 stuks. Gelet op de belangstelling voor eurosets in het algemeen, wordt verwacht dat deze oplage spoedig zijn weg naar de verzamelaars weet te vinden.

In de loop van het jaar, doorlopend in 2003, worden nog 5 sets uitgegeven. Elke set behandelt een thema van de VOC en de laatste set in de serie is voorzien van een authentiek aandenken: een originele VOC duit uit de 18e eeuw.

Voor verzamelaars zal deze set te koop zijn tijdens de 10e Dag van Munt.

Zoekwoorden:

Deel: ' 400 Jaar VOC herdacht met uitgifte muntset '
Lees ook