44,5 procent meer nieuwe kamers aangeboden in Groningen


DEN HAAG, 20090514 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat de gemiddelde huurprijs van een nieuw aangeboden kamer in Groningen is gestegen (5,6 procent), terwijl het aanbod van kamers met 44,5 procent is toegenomen ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Er werden in de studentenstad Groningen in april 2009 maar liefst 1.065 nieuwe kamers aangeboden. De gemiddelde huurprijs van een nieuw aangeboden kamer was 321 euro, ruim 20 euro onder het landelijk gemiddelde.

Huurprijs kamers Groningen stijgt flink met 5,6 procent
De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Groningen is flink gestegen (5,6 procent) ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Een nieuw aangeboden kamer was in april 2009 gemiddeld 321 euro. De gemiddelde huurprijs van een nieuwe kamer in Groningen ligt ruim 20 euro onder het landelijk gemiddelde.

[grafiek vraagprijzen kamerhuur Groningen april 2009]


Aanbod kamers neemt explosief toe met 44,5 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Groningen is in vergelijking tot april 2008 explosief toegenomen (44,5 procent). In de maand april 2009 zijn er in totaal 1.065 nieuwe kamers aangeboden in Groningen.

[grafiek aanbod kamers Groningen april 2009]


Vierkante meter prijs stijgt met 5,7 procent
De vierkante meter prijs is in de maand april gestegen (5,7 procent) ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De vierkante meter prijs komt uit op 18,19 euro.

[grafiek vierkantemeter prijzen kamerhuur Groningen april 2009]
Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn van de grootste steden van Nederland alle marktrapporten terug te vinden.
U vindt alle marktrapporten en nieuwsvideo's over Groningen op het blog van Kamernet.nl:
blog.kamernet.nl/CategoryView,category,DeKamermarktGroningen.aspx


Deel: ' 44,5 procent meer nieuwe kamers aangeboden in Groningen '
Lees ook