Gemeente Emmen


Persbericht: 44e nationale boomfeestdag, 21 maart 2000

Woensdag 22 maart
44e nationale boomfeestdag

Woensdag 22 maart is de 44e nationale boomfeestdag. De gemeente Emmen doet hieraan ook mee. Dit jaar zijn het niet zoals gebruikelijk kinderen die bomen gaan planten, maar de overlegpartners van de gemeente. Er hebben zich hiervoor inmiddels 15 overlegpartners aangemeld, die op 15 locaties in de gemeente Emmen bomen gaan planten. Wethouder Klaver zal in Erica tijdens de boomfeestdag aanwezig zijn.

Dit jaar is ervoor gekozen om overlegpartners de bomen te laten planten, omdat zij zeer nauw betrokken zijn bij de inrichting van hun woonomgeving. Groen speelt hierin een belangrijke rol. Ook wordt er die dag in Erica een millenniumboom geplant.De millenniumboom is een 15-jarige linde die in het in 1999 aangelegde bos in Erica Noordwest wordt geplant. De keuze is op Erica gevallen omdat leerlingen van een basisschool in Erica een naam voor dit bos hebben bedacht. Deze naam wordt eveneens die dag onthuld.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)2000 Gemeente Emmen

Deel: ' 44e nationale boomfeestdag in gemeente Emmen '
Lees ook