Dichten in de paardentram


45 Delftse jongeren maken stadsgedichten langs Delftse grachten

DELFT, 20090122 -- Vijfenveertig jongeren van de drie Delftse scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs strijden op Landelijke Gedichtendag, donderdag 29 januari 2009, om de prijs voor het beste stadsgedicht bij De VAK, centrum voor de kunsten. De deelnemers zijn via de scholen benaderd, het zijn jongeren die dichten en gedichten leuk vinden. Op 29 januari doen ze mee aan een wedstrijd die op wel een heel bijzondere manier gespeeld wordt.

De dag wordt geopend met een kort optreden van dichters/performers Jeroen Naaktgeboren. en Sieger M. Geerstema. Jeroen Naaktgeboren is een van de `WoordDansers' uit Rotterdam. Deze groep brengt een totaaltheater van rauwe tweestemmige stadspozie. A capella of op beats en punkrockriffs. Rotterdam is het voornaamste thema van hun werk.
Sieger M. Geertsema is dichter en mediakunstenaar uit de stad Groningen, hij maakt deel uit van de groep Gewassen. Sieger M.Geerstema won diverse prijzen. Na deze twee optredens gaan de jongeren onder leiding van deze dichters aan de slag met het schrijven van hun stadsgedichten over Delft.

's Middags springt het hele gezelschap op de paardentram. Ze doen verschillende locaties aan in het stadscentrum en zullen daar hun gedichten aanbieden aan het winkelend, wandelend en fietsend publiek.

Bij terugkeer in De VAK reikt de vakjury bestaande uit Ida Friedel, Ria Heutink, Theo van der Heijden (van de drie scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs) en Margriet van Bebber (VAKdocent/dichter) de prijzen uit voor de beste stadsdichters onder de jongeren. Kijk ook op www.vak-delft.nl


Deel: ' 45 Delftse jongeren maken stadsgedichten langs Delftse grachten '
Lees ook