Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Feest bij 50ste verjaardag Aviod(r)ome!

Alle 50 jarigen gratis naar het luchtvaart-themapark

Lelystad, 6 oktober 2005 - Op 18 oktober, aan het begin van de herfstvakantie, viert het familie-luchtvaartpark Aviodrome op de luchthaven Lelystad zijn 50ste verjaardag. Deze feestelijke gebeurtenis zal de gehele herfstvakantie uitgebreid gevierd worden. Iedere bezoeker viert dit jubileum mee in de feestelijk versierde Aviodrome en ontvangt bij binnenkomst een traktatie. En alle Abrahams en Sarah's die in dit jaar 50 zijn geworden of nog moeten worden, mogen gratis naar het luchtvaart-themapark! Ook is er een verassing voor iedereen.

Geschiedenis

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, dat in november 2003 op de luchthaven Lelystad werd geopend, heeft een veel langere geschiedenis. In 1955 werd de Aviodrome stichting opgericht door een aantal luchtvaartbedrijven, drie ministeries en diverse maatschappelijke organisaties, waaronder de KLM, Fokker, Schiphol en de Koninklijke Luchtmacht. In 1960 werd het eerste museum geopend: het Aeroplanorama op het oude Schiphol. Tussen 1970 en 2003 stond op Schiphol-Centrum een nieuw museum in 's werelds grootste aluminium koepel, de Aviodome, die twee en een half jaar geleden werd gesloten. De nieuwe Aviodrome op de Luchthaven Lelystad is nu een groot en populair luchtvaart-themapark, dat zijn 50ste verjaardag met al zijn bezoekers gaat vieren!

Kinderen

Voor kinderen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kunnen ze deelnemen aan de speciale 50 jaar Aviodrome-speurtocht. Ook kunnen alle kinderen helpen om een -net als de Aviodrome- precies 50 jaar oud zweefvliegtuig ludiek te beschilderen. De fantasievolle 'Storyteller' komt met verjaardagsvoorstellingen en luchtvaartverhalen op 22, 23, 24 en 25 oktober. Die kindervoorstellingen worden een bijna surrealistische verkenningstocht door luchtvaartland: een fascinerend schouwspel waarin vertellingen, sprakeloos spel en bizarre licht- en kleureffecten elkaar afwisselen.

Feest

Koningin Beatrix heeft de expositie Oranje 'Boven' bij de Aviodrome al bewonderd, maar alle andere bezoekers kunnen deze interessante foto-expositie over het Koninklijk Huis en de luchtvaart nu ook bekijken.

Elke bezoeker mag bij binnenkomst aan het Rad van Fortuin draaien en wint daarmee een feestelijke prijs!!! Meer informatie over het luchtvaart-themapark Aviodrome en de 50ste verjaardag is te vinden op www.aviodrome.nl, of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct. p. min.) of per e-mail via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag, dus ook tijdens het feest van 15 t/m 30 oktober, geopend van 10:00-17:00 uur.

----------

Deel: ' 50ste Verjaardag Aviod(r)ome '
Lees ook