persbericht (27-03-01)

54ste AALSMEERSE BLOEMENCORSO IN TEKEN VAN: "TIJDenTIJDEN"

Het Aalsmeerse bloemencorso dat op zaterdag 1 september van Aalsmeer, via Amstelveen, naar Amsterdam rijdt, zal helemaal in het teken van staan van het thema: "TIJDenTIJDEN". Dat werd dinsdagavond 27 maart door ontwerper Koos Zuidgeest bekendgemaakt aan de honderden vrijwilligers van twintig buurtschappen in Aalsmeer en omgeving. Voor het eerst in 54 jaar corsohistorie waren de ontwerpen in samenspraak met de vrijwilligers gemaakt.

Het bloemencorso wordt op donderdagavond 30 augustus in de Nacht van Aalsmeer in elkaar gezet en op vrijdag 31 augustus officieel geopend. Die avond rijdt het feeëriek verlicht door Aalsmeer. Op zaterdag 1 september wordt vanuit Aalsmeer en via Amstelveen naar het centrum van Amsterdam gereden. Zondag 2 september staat de bloemenstoet centraal in het Stadshart Amstelveen.

Vrijwilligers
Op twintig enorme praalwagens en zo"n dertig luxe wagens zullen anderhalf miljoen bloemen en planten het verhaal van de tijd, tijden en tijdperken vertellen. Deze gigantische bloemengroet is te danken aan een groot aantal vrijwilligers die in hun vrije tijd dit corsospektakel met ook nog eens ruim honderd figuranten op de weg brengen. Deze besteding van vrije tijd krijgt bijzondere aandacht in 2001, het jaar van de vrijwilliger. Het bloemencorso heeft de Bloemenveiling Aalsmeer als hoofdsponsor. Medewerkers van de veiling (VBA) vervaardigen zelf ook een praalwagen.

Tijden
De twintig praalwagens krijgen titels mee van tijden, bijvoorbeeld in de vorm van tijdvakken. Van "De oertijd", via "Romeinse tijd", "Middeleeuwen" en "Pruikentijd" tot "De zestiger jaren" en het "Computertijdperk". Ook tijden die nauw luisteren, passeren de revue: van hedendaagse "Aanvoertijden" op de Aalsmeerse Bloemenveiling tot "Wereldtijden" in de vorm van sportrecords.

Vanzelfsprekend komen ook de apparatuur voor tijdmetingen in beeld: van de "Zonnewijzer" tot de koekoeksklok die "Uit de tijd" is. In overdrachtelijke zin wordt met tijd en tijden gespeeld op praalwagens als: "Barre tijden", "Tijdrovend" en "In de baas z"n tijd". Dat de tijd vliegt, blijkt uit wagens als: "Verleden tijd", "De goeie ouwe tijd", "De tijd draait", de "Tijdmachine" en natuurlijk "De tijd vliegt". En tenslotte zorgt de tijd ervoor dat "Het getij verloopt" en dat in de loop van een jaar tijd "De vier jaargetijden" de revue passeren.

Meteen na de bekendmaking van het thema en de titels van de wagens werden door de buurtschappen de eerste voorbereidingen voor de bouw getroffen. De honderden vrijwilligers hebben nog ongeveer 150 dagen "vrije tijd" om de grote bloemenparade op 1 september te realiseren.

Afzender:

Arie Buijs, webmaster

Stichting Bloemencorso Aalsmeer
Postbus 332
1430 AH Aalsmeer-NL

telefoon +31(0)297-325100

Deel: ' 54ste Aalsmeerse bloemencorso in teken van 'TIJDenTIJDEN' '
Lees ook