Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 14 mei 2002 Persbericht 2002/52

55+ in beweging door Borger- en Tripscompagnie

De gemeente Hoogezand-Sappemeer en Stichting Prisma organiseren op zondag 26 mei een fietstocht voor alle inwoners van 55 jaar en ouder. Dit in het kader van 55+ in Beweging. De route van 20 of 30 kilometer heeft het thema 'Rond de compagnieën' en gaat onder andere door de Borger- en Tripscompagnie.

Vanaf 13.30 uur kunnen de deelnemers starten vanuit het centrum voor sport en vrije tijd 'De Kalkwijck'. Daar krijgt een ieder de routebeschrijving. De fietsers kunnen als onderdeel een bezoek brengen aan de Heemtuin (Nieuweweg 127 te Muntendam)en krijgen een kop koffie of thee aangeboden. De fietstocht is geheel gratis.

De fietstocht komt voort uit de campagne '55+ in beweging' uit 1999. Dit met het doel de inwoners van 55 jaar en ouder te stimuleren om (meer) te gaan bewegen. Als gevolg daarvan organiseert de gemeente ieder najaar een 55+ beweegdag, waarin het sport- en bewegingsaanbod voor 55+-ers extra onder de aandacht wordt gebracht. Daarnaast wordt er ieder jaar een beweegwijzer 55+ uitgegeven, met daarin een overzicht van alle sport- en bewegingsactiviteiten in de gemeente voor deze doelgroep. En er is ieder jaar aansluitend op de beweegdag een open-les-week, waarin de ouderen gratis een kijkje kunnen nemen bij alle activiteiten uit de beweegwijzer.

Zoekwoorden:

Deel: ' 55+ In beweging door Borger- en Tripscompagnie '
Lees ook