5BY2 winnaar 2016 in Parkeeroplossingenbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160310 -- 5BY2 BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Parkeeroplossingenbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘5BY2 beschikt over een enorme kennis van volautomatische parkeeroplossingen en biedt als een van de weinige aanbieders een kwalitatief uitstekend, goed doordacht en uitontwikkeld product. Absoluut een branchewinnaar waar Nederland trots op kan zijn.’

5BY2 BV is de pionier op het gebied van volautomatische parkeergarages, leidend in Nederland en vooraanstaand in de wereld. De onderneming produceert zogeheten puzzelparkeersystemen, die maximale parkeercapaciteit geven in minimale ruimte. Efficiënt ruimtebeslag is het streven. De oplossingen van 5BY2 leveren dan ook een ruimtebesparing op van 60% ten opzichte van conventionele parkeergarages. 5BY2 is opgericht in 1978. Zij is gevestigd in Amsterdam en heeft ruim 14 medewerkers in dienst.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in 5BY2 BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij 5BY2, want zij is continu doende haar producten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant.’

Volledig uitontwikkeld

De jury prijst met name haar grondige aanpak. De industrie is meer dan 75 jaar oud, maar kenmerkt zich door tal van kleine aanbieders die in feite nooit hebben waargemaakt wat ze beloofden. Vele tientallen mislukte projecten wereldwijd hebben een klimaat geschapen van achterdocht tegen de geboden oplossingen. ‘5BY2 heeft haar oplossing juist eerst volledig uitontwikkeld voordat zij ermee de markt op ging. De hoofddisciplines werktuigbouw, informatica en elektrotechniek zijn in eigen huis aanwezig, in tegenstelling tot de concurrentie die vanaf een computeranimatie probeerde projecten te verkopen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Op dit moment runt 5BY2 30 garages: 27 in Nederland, 2 in Duitsland en 1 in Canada. Totaal zo’n 1.000 parkeerplaatsen. De vooruitzichten zijn zeer goed. Er lopen veel aanvragen – vooral New York is booming – en de onderneming is aan het uitbreiden met nieuwe mensen om aan de vraag te kunnen voldoen. De verwachting is dat het aantal parkeerplaatsen binnen 5 jaar de 3.000 zal benaderen.

‘5BY2 BV is een hoogwaardige organisatie die inmiddels een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Zij weet haar enorme vakkennis uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van 5BY2 een topper in haar wereld’, oordeelt de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.5by2.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' 5BY2 winnaar 2016 in Parkeeroplossingenbranche '
Lees ook