Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt 6 verdachten aan ter zake vernielingen

Datum: 22/2/2000
Auteur: Willem van Hooijdonk

De Bredase politie heeft gisteren en vandaag in totaal zes minderjarige verdachten aangehouden die ervan verdacht worden verschillende muren van de gebouwen van een middelbare school te Breda beklad te hebben.

Op zondagmorgen rond 10.00 uur werd ontdekt dat verschillende muren van de gebouwen van een middelbare school aan de La Reyweg te Breda en de Paul Krugerlaan te Breda beklad waren met roze verf. Ook bij één school aan de van Riebeecklaan in Breda was een fietsenstalling beklad.

De vernielingen / graffiti zijn aangebracht met verf met behulp van kwasten, rollers en spuitbussen.

Door het team Zuid-Oost werd een buurtonderzoek ingesteld. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de vernielingen waren gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. Tevens kwam naar voren dat een 16-jarige jongen uit Breda als één van de verdachten kon worden aangemerkt. Deze jongen is gisteren aangehouden en in verzekering gesteld. Vandaag heeft de politie van het team Zuid-Oost nog 5 minderjarige verdachten aangehouden. Het gaat om drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Breda en twee meisjes uit Breda en Rijen van respectievelijk 16 en 15 jaar. Zij zijn allemaal leerling van de school waaraan de vernielingen gepleegd zijn. De aanhoudingen vonden op school plaats.

De aangehouden verdachten hebben inmiddels de vernielingen bekend. De verdachten worden c.q. zijn in de loop van de dag in vrijheid gesteld. De school schat de schoonmaakkosten op circa fl 10.000, -. Nog niet duidelijk is wat de overige kosten zijn aan gedeelten die opnieuw geschilderd moeten worden.

Zoekwoorden:

Deel: ' 6 aanhoudingen wegens vernielingen in Breda '
Lees ook