Datum: 29-10-1998
Bron: Westfriese Flora, Bovenkarspel
Onderwerp: 66ste Westfriese Flora, 19 t/m 28 feb.


66ste Westfriese Flora De Tuin van de Tsaar Bolbloemen tentoonstelling met consumentenbeurs en 5-daagse CNB-Flora Agribeurs.

Terwijl wellicht de ijsbloemen nog op de ramen zullen staan, kan van
19 tot en met 28 februari een voorproefje worden genomen op de lente tijdens de 66ste Westfriese Flora.

s Werelds grootste overdekte bolbloementuin staat dit keer volledig in het teken van Rusland. Bezoekers kunnen temidden van tienduizenden Hollandse bolbloemen kennismaken met de bij velen nog onbekende schoonheid van dit land.
De tot De tuin van de Tsaar omgedoopte bloementuin is vormgegeven naar de tuin van het wereldberoemde zomerpaleis van Tsaar Peter de Grote (1672-1725), het Peterhof.

Naast de elementen die gebaseerd zijn op het Peterhof kent de Westfriese Flora nog vele andere Russische elementen: divers optredens van Russische artiesten, ikonen-tentoonstelling, demostraties zoals het beschilderen van matrioshkas (poppen) en het maken van barnstenen sieraden, enz.

Centraal staat natuurlijk de tuin met zijn bloemenzee. Daarnaast vindt ook de jaarlijks terugkerende consumentenbeurs plaats. Zon 150 standhouders demonstreren hier hun producten, variërend van tuinameublementen tot chocolade en van bloemen tot espresso-machines.

De Toegang begraagt 15,00 (reductie voor kinderen, groepen en 65+).

Zoekwoorden:

Deel: ' 66ste Westfriese Flora '
Lees ook