Politie Amsterdam-Amstelland

Hardrijders aan de kant
23-08-01. Politiepersoneel van het wijkteam Autosnelwegen en het Spitsteam zetten gisteravond tijdens een drie uur durende snelheidscontrole op de A-10-Noord 40 hardrijders aan de kant. Betrokkenen werden aangesproken en kregen direct hun bon uitgereikt. Zeven automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. Allen reden boven de 150 kilometer per uur. De hoogste score was 165 kilometer per uur. De actie vond paats ter hoogte van de afslag Durgerdam. Vijf buitenlandse hardrijders rekenden direct af. Op de auto van een Brit die niet kon betalen, werd tijdelijk beslag gelegd. De man verzette zich tegen de agenten en is aangehouden. Oude Haagseweg: Dinsdagmiddag en avond zijn 187 bonnen uitgedeeld bij een snelheidscontrole op de Oude Haagseweg. Zestig chauffeurs gingen direct aan de kant. De andere krijgen hun bon thuisgestuurd.Brommers in beslag
23-08-01. Bij een bromfietscontrole in de Sarphatistraat zijn woensdagmiddag vijf brommers in beslag genomen. In twee gevallen was aan de framenummers geknoeid en gaat het vermoedelijk om gestolen exemplaren. De berijders krijgen een proces-verbaal voor diefstal en/of heling. De andere drie ingenomen brommers worden onderzocht door de Ongevallendienst. De actie werd ondersteund door motorrijders van de Verkeerspolitie. Ze dirigeerden tientallen brommers naar de controleplaats. Diverse berijders kregen een bon.

Bromfietsers ten val
23-08-01. Twee jongens (18 en 19 jaar) op een bromscooter, kwamen woensdag tijdens de avondspits ten val op de Weesperzijde. De bestuurder belandde in het gras en verloor de macht over het stuur. Beiden zijn met blauwe plekken en kneuzingen naar een ziekenhuis overgebracht.


Man mishandelt vriendin
23-08-01. Woensdagochtend is in de Stadionbuurt een 22-jarige man aangehouden die zijn vriendin mishandelde. De man verzette zich tegen zijn arrestatie en zag in de politiewagen kans een agent in zijn vinger te bijten. De agent is in een ziekenhuis behandeld.

Man vernielt inboedel
23-08-01. In Geuzenveld heeft de politie vannacht een 38-jarige man aangehouden die bij een vrouwelijke kennis de inboedel vernielde en haar ook zou hebben bedreigd. De man ging vermoedelijk door het lint als gevolg van druggebruik. De vrouw bleef ongedeerd. Voor de arrestatie zijn diverse politie-eenheden ingezet.

68-jarige pakt boef
24-08-01. Een 68-jarige Amsterdammer zette donderdagmiddag direct de achtervolging in op een knaap, die een 39-jarige vrouw van haar tas beroofde. Het incident vond plaats in een park in Geuzenveld. De te hulp schietende Amsterdammer wist, met hulp van passanten, de verdachte te achterhalen in de Lex Althofstraat. Daar werd de jongen aangehouden en in bedwang gehouden. De gealarmeerde politie nam de 15-jarige verdachte over.
Man neergestoken
23-08-01. Woensdagmiddag rond halféén is in de James Wattstraat een 27-jarige man neergestoken. Het slachtoffer werd in het bovenlichaam geraakt. De man is naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Hij is niet in levensgevaar. De dader is een onbekend gebleven negroïde man. Hij verdween lopend in de richting van de Middenweg. De politie zocht de buurt af, maar wist hem niet te traceren. Het slachtoffer maakte samen met een andere man een wandelingetje en voelde plotseling iets in zich prikken. De dader, die hem achterop was gelopen, had een groot mes in zijn bezit. Waarom hij stak, is onbekend. Hij maakte zich zonder wat te zeggen uit de voeten.
Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Zoekwoorden:

Deel: ' 68-jarige voorbijganger pakt tasjesdief in Amsterdam '
Lees ook