7,2% Nederlanders heeft geen geld voor eigen auto


Utrecht, 20160916 -- Nederland staat bekend als een rijk Europees land. Toch zijn er relatief veel Nederlanders die geen auto kunnen kopen. In landen als Italië ligt dit percentage veel lager. Blijkt uit onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net.

7.2 procent van de Nederlanders kon in 2015 geen auto kopen. Opvallend is dat het in Nederland slechter gaat dan in een redelijk arm land als Italië. Door de jaren heen bestaat de groep die daar geen auto kan kopen slechts uit 1 tot 3 procent van de Italianen. Deze cijfers van Eurostat zijn gebaseerd op het inkomen van burgers in een bepaald land. Het gekke is dat Italianen minder zouden verdienen, maar blijkbaar toch meer geld hebben om een auto te kopen.

Dat Italianen meer van hun inkomen over houden, is ook niet het geval. In Italië moet juist relatief veel inkomensbelasting worden betaald, ook door de armere lagen van de bevolking. Zo blijkt uit cijfers van UHY, een internationaal netwerk van accountants.

In Nederland wordt daarentegen gewerkt met een nivellerend belastingsysteem, zodat de armen ook wat meer geld te besteden hebben. Ook zijn er sociale regelingen als een uitkering. Toch zijn de verschillen hier blijkbaar groot tussen mensen die een auto kunnen kopen en mensen die hier niet toe in staat zijn.

Dit laten de cijfers van Eurostat dan ook zien. In principe kunnen volwassenen die ouder zijn dan 65, doorgaans wel een auto kopen. Het verschil tussen de Italiaanse en Nederlandse groep is op dit gebied ook niet zo groot. De verschillen worden pas schrijnend als wordt gekeken naar de andere groepen. Dit zijn vrijgezellen, vrijgezellen met afhankelijke kinderen en volwassenen onder de 65 jaar. In Nederland zijn deze mensen veel minder vaak in staat om een auto te kopen.

Dat betekent niet dat er in Nederland weinig auto’s worden gekocht. Er is juist een aanzienlijke groei zichtbaar. Het CBS meldt dat het aantal verkochte auto’s de afgelopen 25 jaar zelfs met 58 procent is gestegen. Maar blijkbaar worden deze verkocht aan een selecte groep.

Lees hier het hele bericht:

https://www.goedkoopsteautoverzekering.net/nederlanders-kunnen-minder-vaak-auto-kopen-dan-italianen


Deel: ' 7,2% Nederlanders heeft geen geld voor eigen auto '
Lees ook