Ingezonden persbericht


70-jarige vervult Zomerhartenwens met zweefvlucht

De Riki Stichting en het Nationaal Ouderenfonds laten deze zomermaanden 700 Zomerhartenwensen van ouderen in vervulling gaan. Zo zal op vrijdag 27 augustus om 14.00 uur de 70-jarige mw. Buisman een zweefvlucht maken, iets wat deze moedige dame altijd al eens wilde doen. In de zomermaanden hebben ouderen minder aanloop omdat familie of vrijwilligers op vakantie zijn. Ook het activiteitenaanbod in de woonzorgcentra ligt meestal op een lager pitje.

Dit terwijl 29% van de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland al eenzaam is, 10% van de tehuisbewoners helemaal nooit buiten komt en een op de vijf (40.000 mensen) minder dan eens per maand. "Daarnaast werkt verveling pesten onder ouderen in de hand, wat een heel groot probleem is,"aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. Daarom organiseren het Nationaal Ouderenfonds en de Riki Stichting deze extra activiteiten.

Aan de Zomerhartenwensenactie werken 34 verzorgingshuizen en 36 afdelingen van de Zonnebloem mee. Hierbij gaat het steeds om individuele één op één activiteiten gaat. Juist die exclusieve aandacht maakt het zo bijzonder. Veel ouderen hebben een klein budget of lichamelijke beperkingen, waardoor ze niet (alleen) op pad kunnen.

De wensen variëren van onder andere een bezoek aan een orgelconcert, pannenkoeken eten, genieten van een High Tea, een rondvaart maken in Amsterdam, een bezoek aan een boerderij brengen of een workshop paling roken. De wens van mw. Buisman is wel héél bijzonder: vliegen in een zweefvliegtuig! Maar volgens eigen zeggen is deze dame altijd al een beetje een waaghals geweest. Om 14.00 mag ze zich bij goed weer melden bij Zweef Centrum Flevo. Deze is gevestigd op:

Noot voor redacties

Zweefvliegveld 'Larserveld'

Mosselweg 10a

8256 RB Biddinghuizen

(Telefoon Hangaar: 0321-332424)

Deel: ' 70-jarige vervult Zomerhartenwens met zweefvlucht '


Lees ook