KPN NV

Datum
85% gebruikers tevreden over i-modei 2002
Nummer
037p

Anderhalve maand na de introductie van i-mode in Nederland zegt 85% van de gebruikers tevreden te zijn over i-mode. 78% is tevreden over de betaalde diensten op i-mode en 86% zou i-mode aanbevelen bij vrienden en bekenden. 87% maakt gebruik van i-mail op i-mode. Onderzoek wijst verder uit dat de doelgroep de TV-commercials kent. De Hi TV commercial is zelfs genomineerd voor de 'Gouden Loekie-prijs'.

De verkoop van i-mode loopt volgens plan. Afgelopen week is de grens van 50.000 klanten, waarvan 10.000 in Nederland, gepasseerd.

Het profiel van de i-mode klant is op dit moment als volgt te typeren. Het merendeel van de gebruikers van i-mode is 20 35 jaar. 82% is afkomstig uit de consumentenmarkt en 18% uit de zakelijke markt. Van de i-mode klanten stapt 72% in op de databundels 200 kB en 1 MB en kiest 28% voor grotere bundels van 5 MB of meer. Het gemiddeld aantal contentdiensten waarop i-mode klanten zich abonneren staat nu op drie.

Inmiddels is i-mode op meer dan 400 plaatsen te koop in Nederland. Recent is de winkelketen T for Telecom aan de bestaande verkooppunten (Primafoon, BelCompany en Phone House) toegevoegd. Daarnaast zetten content partners zoals bijvoorbeeld Albert Heijn (via XL-store en website) en Radio 538 (website) eigen distributiekanalen op.

Na de start zijn er inmiddels 20 nieuwe content partners bijgekomen. Naar verwachting zal het aantal i-mode diensten vóór eind juli oplopen tot 80.

Nieuwe partners zijn o.a.: ABN AMRO, Bruno Daily Fun (cartoons), Cinema Electric (o.a. WK nieuws), Feyenoord (voetbal nieuws), Free Record Shop (CD&DVD-shop), Gamegroup, Hapgids (maaltijd bezorgdienst), Happy Home (vakantiebungalows), i-Chess (bordspelen), IEX.nl (beleggersinformatie), Meetpeople (chat&dating), Passie Erotiek, Planet Erotica, Puzzelsport, Rooie oortjes (erotiek), Toon van Driel (cartoons), TMF ringtones (melodieën/plaatjes), Wallstreet Journal Europe, Zibb.nl (business nieuws), ZDNet (multimedia nieuws).

De top 10 van meest bezochte i-mode sites is:

Top 10 sitesCategorie

1De Telegraaf-iNieuws

2Radio538RingtunesRingtonen

3Meteo Consult (i-weer)weerbericht

4VI Planet VoetbalVoetbal nieuws

5Tutch for TonesRingtonen

6The BOXRingtonen

7MyBabesErotische screensaver

8ANWBVerkeersinformatie

9ANP NieuwsNieuws

10Jippii RingtonesRingtonen

Ook vanuit de content partners worden diverse co-marketing acties opgezet. Een voorbeeld hiervan is de SNS-bank die begin juni een landelijke campagne is gestart voor i-mode bankieren. Het aantal onafhankelijk sites neemt nog steeds per dag toe. De inschatting is dat er op dit moment al meer dan 1.200 onafhankelijke sites in de lucht zijn. Voorbeelden hiervan zijn www.imodecentral.nl en www.igo.nl Op 20 juni zal KPN Mobile de eerste i-mode store in Europa openen. KPN Mobile presenteert dan in Den Haag een nieuw winkelconcept, waar de klant voor alles op het gebied van i-mode terecht kan.

Deel: ' 85% Gebruikers tevreden over i-modei 2002 '
Lees ook