Amsterdam RAIHISWA 2000
28 feb 2000

91.392 Bezoekers op HISWA 2000

HISWA 2001 van 10 tot en met 18 maart

De 45e editie van de HISWA die van 19 tot en met 27 februari 2000 plaatsvond in Amsterdam RAI ontving in totaal 91.392 bezoekers. Dit betekent een lichte daling ten opzichte van vorig jaar toen 94.168 bezoekers naar de HISWA kwamen.
"Hoewel we het natuurlijk jammer vinden dat we iets onder het bezoekersaantal van vorig jaar uit zijn gekomen, is iedereen uitermate positief over deze beurs", aldus Willem Frederiks, product manager van de HISWA. "De exposanten waren zeer te spreken over de kwaliteit van de bezoekers. Uit de bezoekersenquête blijkt dat de beurs ook goed aan de verwachtingen van het publiek voldaan heeft. Wat ons betreft, kijken we dus terug op een succesvolle HISWA 2000." De internetsite www.hiswa.nl vertoonde een spectaculaire stijging in het aantal bezoekers. Dagelijks raadpleegden meer dan 3.500 personen www.hiswa.nl.

Bezoekers geven HISWA een 7,4
Uit de voorlopige resultaten van de bezoekersenquête, uitgevoerd door het Instituut Beurzen en Tentoonstellingsonderzoek, blijkt dat bezoekers de beurs goed gewaardeerd hebben. Zij gaven de HISWA een 7,4 als rapportcijfer.
97% gaf te kennen dat de tentoonstelling aan de verwachtingen voldeed. De bezoekers brachten gemiddeld 3,5 uur door op de tentoonstelling. De belangstelling ging met name uit naar zeil- en motorboten, accessoires, motoren en technische apparatuur. De helft van de bezoekers kwam met concrete aankoopplannen en 38% heeft ook daadwerkelijk iets gekocht of een offerte aangevraagd. Van alle bezoekers bezocht 18% voor de eerste keer de HISWA. De bezoekers vertegenwoordigen alle takken van de watersport, maar met name zeilers (60%) en motorbootvaarders (40%) kwamen naar Amsterdam RAI.
Uit de enquête blijkt ook dat de evenementen die op verschillende plekken gedurende de hele week georganiseerd zijn, door bezoekers positief beoordeeld worden. Ze voegen volgens de bezoekers duidelijk iets toe aan de kwaliteit van de watersporttentoonstelling.
Eerste wimpel `Varend Monument` op HISWA gehesen
Op zondag 20 februari werd in de RAI-haven de eerste wimpel `varend monument` gehesen. In 1995 werd het `Nationaal Register Varende Monumenten` opgericht. Meer dan 2000 eigenaren van schepen meldden zich tot op heden aan om geregistreerd te worden. Voor classificatie als `varend monument` dient het schip aan bepaalde criteria te voldoen. Een netwerk van scheepsdeskundigen beoordeelt de aanmeldingen. Inmiddels hebben zo`n 600 schepen het predikaat `varend monument` verworven. Al deze schepen zullen de wimpel ontvangen en voortaan dus als varend monument herkenbaar zijn. Tijdens de HISWA waren diverse `varende monumenten` in de RAI-haven te bezichtigen.
HISWA Award 2000
De HISWA Award, de prijs voor exposanten met het meest innovatieve product op de HISWA, werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt aan Waarschip Werf voor het `Fast-Fit Systeem`, dat het doe-het-zelvers nog makkelijker maakt het interieur van hun boot zelf af te bouwen. Van de vijf genomineerden, kwam Waarschip als winnaar uit de bus. Tijdens de HISWA demonstreerde de exposant het systeem op hun stand.
HISWA steunt Zandvoort PWA World Cup Surfen 2000
In navolging van vorig jaar zal de HISWA ook dit jaar sponsor zijn van de World Cup Surfen, die van 28 mei tot en met 4 juni in Zandvoort plaatsvindt. De HISWA wil hiermee onderstrepen dat de surfbranche voor de tentoonstelling een belangrijke doelgroep vormt. De Worldcup is voor de HISWA een prima evenement om deze doelgroep te bereiken.
Bungy Rowing Contest
De heer B. Bennis uit Leiden was de gelukkige winnaar van een I-Mac computer, de hoofdprijs van de Bungy Rowing Contest waaraan internetbezoekers vanaf 1 februari op www.hiswa.nl mee konden doen.
De roeiers van het `Domani Atlantic Rowing Team` die in 2001 deel gaan nemen aan de roeiwedstrijd over de Atlantische Oceaan, deden elke dag een poging zo ver mogelijk te komen in het bassin van de Fun Waterzone. Aan de boot was een bungy-koord bevestigd dat weerstand bood. De recordafstand bedroeg 34 meter en 37 centimeter. Deze afstand werd precies geraden door de prijswinnaar, die op zondag 27 februari op de HISWA-stand van www.ADVENTURE.hiswa.nl zijn prijs uitgereikt kreeg.

HISWA 2001
De HISWA wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, onder auspiciën van de HISWA Vereniging. De volgende HISWA is van 10 tot en met 18 maart 2001 in Amsterdam RAI.

Amsterdam, 28 februari 2000

Deel: ' 91.392 bezoekers op HISWA 2000 '
Lees ook