95% van de vrouwen met kinderwens denkt niet na over zorgverzekering


Maassluis, 20150914 -- Uit onderzoek van vrouwen-zorgverzekering.nl is gebleken dat 95% van de dames die rondloopt met een kinderwens niet nadenkt over het afsluiten van een andere zorgverzekering. De belangrijkste reden om niet over te stappen is dat men tevreden is over de huidige zorgverzekeraar. Ook een gebrek aan kennis over de verschillende zorgverzekeringen is een veelgenoemde reden. Dat een overstap van zorgverzekering alleen geregeld kan worden in de laatste periode van het jaar helpt ook niet mee.

De 5% die wel denkt over te stappen geeft als voornaamste reden aan dat ze op dit moment geen aanvullende verzekering hebben. Een andere deel dat zegt over te stappen geeft aan niet tevreden te zijn over de huidige zorgverzekeraar.

Als jij in 2016 zwanger wilt worden is het aan te raden om nu alvast op zoek te gaan naar een geschikte zorgverzekering voor zwangere vrouwen.  Wat wordt er door jouw huidige zorgverzekering allemaal vergoed, wil je thuis bevallen of in het ziekenhuis? Enkele zaken die niet worden vergoed door de basisverzekering zijn onder meer zwangerschapscursussen en borstvoedingscursussen. In het ziekenhuis bevallen wordt alleen vergoed door de zorgverzekeraar met een medische indicatie. Hoe hoog het eigen risico wordt voor 2016 wordt bekend gemaakt op Prinsjesdag.


Deel: ' 95% van de vrouwen met kinderwens denkt niet na over zorgverzekering '
Lees ook