A. de Jong Groep verwerft activiteiten Ingenieursbureau Joost Naaktgeboren


SCHIEDAM, 20131028 -- Het Schiedamse bedrijf A. de Jong Groep heeft op maandag 28 oktober jl. de belangrijkste activiteiten overgenomen van Ingenieursbureau Joost Naaktgeboren BV. te Delft. Naaktgeboren werd op 22 oktober jl, na een aantal slechte jaren, als gevolg van de economische crisis, failliet verklaard. Met de overname ziet de A. de Jong Groep kans om haar activiteiten op het gebied van klimaattechniek en energiebeheer, voor de utiliteitsbouw, te versterken.

A. de Jong bedient op het gebied van klimaatinstallaties en energiebeheer vanuit Schiedam en Zaandam al vele tientallen jaren grote opdrachtgevers in vooral de randstad. De overname van Naaktgeboren was niet gepland maar vormt een welkome aanvulling op de order- en serviceportefeuille. Directeur Albert de Jong: 'De A. de Jong Groep maakt ook in economisch mindere tijden een mooie groei door. Anticyclisch denken voert de boventoon bij ons. Toen wij werden benaderd door de directie van Naaktgeboren kwamen we snel tot overeenstemming. Wij zien goede mogelijkheden om met onze expertise een succesvolle doorstart te realiseren in het verduurzamen van gebouwen.

Deze overname past uitstekend bij het credo; 'never waste a good crisis' en versterkt onze toch al goede marktpositie!'

Ingenieursbureau Joost Naaktgeboren B.V. werd opgericht in 1917 te Delft. Na vier generaties, met op haar hoogtepunt ruim 300 medewerkers, kwamen deze week de activiteiten in handen van de A. de Jong Groep. Naaktgeboren staat al jaren bekend als een betrouwbaar en gedegen installatiebedrijf op het gebied van warmte-, lucht-, en koeltechniek. Het bedrijf zal met haar gespecialiseerde service en dienstverlening, zelfstandig blijven opereren vanuit Delft.

Over het overnamebedrag worden geen mededelingen gedaan. De A. de Jong Groep heeft ongeveer 270 medewerkers in dienst, won de afgelopen twee jaren o.a. een FD Gazelle Award, de Rotterdamse ondernemersprijs en is naast haar bouw-installatie activiteiten marktleider op het gebied van industriële brandertechniek.

Website: www.dejong.eu.


Deel: ' A. de Jong Groep verwerft activiteiten Joost Naaktgeboren '
Lees ook