A Decade of Dance 2003-2012 Expositie


10 jaar Dance in beeld, Bacardi Huis 60/62, Amsterdam

Amsterdam, 20121016 -- Nederlandse DJ's en organisatoren van dance-feesten bevolken massaal de wereldtop. Maar zij niet alleen: onze laaglandse filmers en fotograferen vliegen de hele wereld over om dance-feesten vast te leggen. Drie van hen laten tijdens de 2012 editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) zien wat er de afgelopen tien jaar aan hun camera's voorbij kwam.

Vanaf woensdag 17 oktober biedt het Bacardi Huis in Amsterdam een foto- en videografische terugblik op de wereldwijde dance-scene van het afgelopen decennium. Een decennium dat begon met een uniek experiment waarbij één DJ een hele nacht vulde (Tiësto in Concert) tot de huidige sterrenstatus van de DJ's in de DJ MAG top 100. Een periode waarin het aloude vinyl werd verruild voor memorysticks en waarin dance-evenementen langzaam maar zeker de aloude popfestivals in de schaduw zetten qua grootte, shows en snelheid van uitverkopen (Tomorrowland 2012, 100.000 kaarten binnen een seconde verkocht).

Rutger Geerling (o.a. National Geographic) en Kevin Verkruijssen (mittnick.nl/We Are The Night) en video director Wilco Jung (We Are The Night) zijn al tien jaar of langer actief als fotograaf, filmer of regisseur binnen de dance-scene. Een drietal dat een unieke toegang heeft achter de schermen en die op de mooiste plekken kunnen komen om hun beelden te maken. Er is haast geen continent op aarde waar zij niet aanwezig zijn geweest om dance-feesten vast te leggen. Als vaste krachten voor bijvoorbeeld ID&T, Q-dance, Ultra Music Festival of Tiësto zijn werkplekken als Ibiza, Miami, Amsterdam, Sao Paulo, Las Vegas of Sydney eerder regel dan uitzondering. Een leven dat wellicht iets minder glamorous is dan dat van de artiesten maar minstens net zo interessant en met de populariteit van internet zorgt dat voor een wereldwijd publiek. Een musicvideo of evenement-registratie heeft op Youtube binnen een paar dagen miljoenen views en is daarmee een heel nieuw platform geworden.

Op woensdag 17 oktober opent de tentoonstelling "A Decade of Dance 2003-2012" nog besloten in het Bacardihuis 60/62 (centrum Amsterdam) met onder meer DJ's Lucien Foort,Benjamin Bates en Dani H. Op donderdag 18 en vrijdag 19 is de tentoonstelling open voor publiek.
 
Beknopte bio's
Wilco Jung
31 jaar, Utrecht, Sinds 2003 actief in de dance-scene met party site Superfeesten, eigenaar productie bedrijf We Are The Night, reisde met o.a. Tiësto, Aly & Fila, Robbie Rivera. Initiatiefnemer van dance vlucht Fly2Miami met KLM.

Kevin Verkruijssen
23 jaar, Utrecht. Sinds 5 jaar fotograaf binnen de dance-scene, werkt onder meer voor ID&T, Q-dance, We Are The Night, Armin only en DJ Headhunterz.

Rutger Geerling
41 jaar, Rotterdam. Sinds 1995 fotograaf binnen de dance-scene. Vaste fotograaf voor onder meer ID&T, Q-dance en Ultra Music Festival. Publiceerde onlangs uitgebreid in National Geographic Magazine over dit onderwerp.Deel: ' A Decade of Dance 2003-2012 Expositie '
Lees ook