Ingezonden persbericht


Dr. A.J. Dijksterhuis (1968) is benoemd tot hoogleraar Automatische processen in de sociale psychologie aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel, tevens de eerste in Nederland op dit specifieke terrein.

Ap Dijksterhuis studeerde in 1993 af in de psychologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Vervolgens deed hij promotieonderzoek aan dezelfde universiteit. In 1996 promoveerde hij cum laude aan de KUN op het proefschrift Stereotypes and memory: The effects of a posteriori stereotypes on recall of social information. Na zijn promotie verwierf hij een onderzoekersplaats van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen aan de KUN. In die tijd was hij gedurende enkele maanden visiting research fellow aan de University of St. Andrews en aan New York University. Sinds 2000 is Dijksterhuis universitair hoofddocent aan de UvA. In 2001 kreeg hij een Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek voor onderzoek naar subliminale perceptie..

De publicaties van Dijksterhuis zijn verschenen in internationaal gerenommeerde tijdschriften. Voorts is hij een veelgevraagd spreker op internationale congressen en is hij actief lid van internationale verenigingen en redacties van internationale vaktijdschriften, zoals de European Journal of Social Psychology, de British Journal of Social Psychology en de Journal of Personality and Social Psychology.

Deel: ' A.J. Dijksterhuis benoemd tot hoogleraar Automatische processen in s.. '
Lees ook