Ingezonden persbericht


Rotterdamse talenten van 13-14 jaar ook naar laatste vier

AA Drink Basketball Academy
beste opleiding van Nederland

ROTTERDAM Rotterdam Basketbal heeft aangetoond dat investeren in opleiden loont. Vijf jaar na de oprichting van de AA Drink Basketball Academy aan het Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Rotterdam is de opleiding de meest succesvolle van Nederland bij de jongens. In Hardinxveld-Giessendam plaatsten de aspiranten (dertien en veertien jaar), zich op zaterdag 8 juni voor de finale van het NK in hun leeftijdsklasse. Zaterdag 15 april strijden de Rotterdammers met drie andere clubs in Noordwijkerhout om de nationale titel.

De selectie van coaches Erik Braal en Thomas Roijakkers, kampioen van het rayon West, won zijn eerste duel in Hardinxveld-Giessendam nipt met 79-78 van Den Helder. De tweede wedstrijd tegen het Groningse Celeritas ging echter met 67-53 verloren. Omdat Den Helder tegen Celeritas met 73-55 ten onder ging, plaatsten de AA Drink Basketball Academy en Celeritas zich beiden voor de laatste vier van het Nederlands kampioenschap.

Met dit resultaat behoren de drie lichtingen van de AA Drink Basketball Academy op het Thorbecke Voortgezet Onderwijs tot de beste vier van Nederland. De oudste jeugd (junioren) werd dit seizoen derde in de play-offs van de eredivisie. De cadetten werden vorige week in Tubbergen reeds nationaal kampioen in de leeftijdsklasse tot zestien jaar en de aspiranten doen komend weekeinde in Noordwijkerhout een gooi naar de titel. Met ingang van september van september van dit jaar breidt Rotterdam Basketbal de succesvolle AA Drink Basketball Academy uit met een meisjesteam. Ook die selectie krijgt het Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Rotterdam als basis.

Deel: ' AA Drink Basketball Academy beste opleiding van Nederland '
Lees ook