aalberts industries

datum 3 augustus 2006

aalberts industries neemt meerderheidsbelang in marktleider polen

aalberts industries n.v., met activiteiten op het gebied van industrial services en flow control, heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van het in polen, bialystok, gevestigde bedrijf kan sp. z o.o. (kan) over de overname van 51% van de aandelen van kan. de definitieve overname zal worden geëffectueerd zodra alle benodigde formaliteiten zijn afgerond.

kan, met ruim 300 medewerkers en een omzet van circa eur 20 miljoen, is producent van kunststof leidingsystemen en marktleider in polen, oekraïne en wit-rusland. daarnaast is kan actief met eigen verkooporganisaties in rusland en een aantal andere oost-europese landen.

het zogenaamde kan-therm kunststofleidingsysteem is geschikt voor zowel (drink)water als verwarming (inclusief vloerverwarming) en bestaat uit kunststof buizen, kunststof fittingen, verdelers en verwarmingsaccessoires. daarnaast produceert kan onder meer messing fittingen en behuizingen voor gas- en watermeters.

de overname van het meerderheidsbelang past in de strategie van aalberts industries om de flow control-activiteiten in de belangrijke oost-europese groeimarkten te versterken. met name het uitgebreide verkoopnetwerk van kan en de bestaande leidende marktposities in de diverse oost- europese landen zullen het aalberts industries mogelijk maken sterker te profiteren van de substantiële groei van die markten. met het kan-verkoopnetwerk kan een groot aantal flow control- producten uit de aalberts industries groep versneld geïntroduceerd worden, in aanvulling op de reeds bestaande kan-producten.

kan werkt continu verder aan de uitbouw van haar verkoopnetwerk en zal in combinatie met de reeds bestaande aalberts industries-verkooporganisaties in oost-europa een zeer hoge marktpenetratie hebben. in nagenoeg alle landen zal er sprake zijn van een volledige marktdekking. daarmee neemt aalberts industries een belangrijke voorsprong op de meeste van haar concurrenten.
aalberts industries n.v. sande nburgerlaan 4 3947 cs langbroek postbus 11 3940 aa doorn nederland handelsregister utrecht nr 30089954 (t) +31 (0)343 565080 (f) +31 (0)343 565081 abn amro bank nr 41.97.88.573 (e) info@aalberts.nl (w) www.aalberts.nl btw-nr nl005850897b06

het kan-therm systeem zal ook in een aantal west-europese landen geïntroduceerd worden, waarbij het bestaande europese netwerk van aalberts industries benut zal worden. de duitse vestiging van kan zal nauw samenwerken met de duitse flow control-organisatie.

positieve samenwerkingseffecten zullen ook gerealiseerd worden op het gebied van inkoop en uitwisseling van productietechnologieën.

het bestaande managementteam, tevens aandeelhouders, zal de leiding over de gezamenlijke onderneming blijven voortzetten.

de overname zal worden gefinancierd uit eigen middelen en direct bijdragen aan de groei van de winst per aandeel van aalberts industries.

voor meer informatie over kan: www.kan.com.pl

meer informatie bij j. aalberts e-mail info@aalberts.nl telefoon +31 (0)343 565 080


---- --

Deel: ' Aalberts Industries neemt meerderheidsbelang in marktleider Polen '


Lees ook