Aalberts Industries

datum 19 mei 2004 meer informatie bij J. Aalberts e-mail info@aalberts.nl telefoon +31 (0)343 565 080

Aalberts Industries start met Industrial Services in Polen

Aalberts Industries start via haar Poolse dochteronderneming Metalis Polska met Industrial Products- activiteiten in Polen. De start wordt gemaakt met de overname van de activa van Le Grand Fael op het gebied van precisiestansen en metaalbewerking. De nieuwe activiteiten zijn gevestigd in de omgeving van Wroclaw in het zuiden van Polen.

Aalberts Industries is reeds een aantal jaren met eigen productie- en verkooporganisaties actief in de Poolse markt op het gebied van Flow Control en is marktleider in haar marktsegmenten.

Met de start van deze nieuwe activiteit speelt Aalberts Industries in op de trend waarbij een toenemend aantal van haar grotere afnemers productie overbrengt naar Oost-Europa. Teneinde deze afnemers ook in de toekomst de juiste service te kunnen bieden is een lokale aanwezigheid dichtbij de klant noodzakelijk. Ter ondersteuning van de opstart zijn met een aantal grotere afnemers meerjarige afnameovereenkomsten gesloten.

De nieuwe activiteiten richten zich daarnaast ook op het ontwikkelen van de lokale markt in het zuiden van Polen waar een toenemend aantal industriële bedrijven zich vestigt. De activiteiten, die met een bescheiden omvang starten (omzet tussen de EUR 1 en EUR 3 miljoen), zullen de komende jaren substantieel kunnen groeien. Daarbij zullen naar verwachting nog meer technologieën worden geïntroduceerd en zal Aalberts Industries met name ook warmte- en oppervlaktebehandelingen (Material Technology) aanbieden.

De nieuwe activiteiten zullen direct positief bijdragen aan de groei van de winst per aandeel.

Aalberts Industries N.V. Sande burgerlaan 4 3947 CS Langbroek Postbus 11 3940 AA Doorn Nederland n Handelsregister Utrecht nr 30089954 (t) +31 (0)343 565080 (f) +31 (0)343 565081 ABN AMRO Bank nr 41.97.88.573 (e) info@aalberts.nl (w) www.aalberts.nl BTW-nr NL005850897B06


---- --

Deel: ' Aalberts Industries start met Industrial Services in Polen '
Lees ook