Aanbestedingen steeds vaker gepubliceerd via internet


BREDA, 20080612 -- Instellingen als scholen, ziekenhuizen en zorginstellingen zijn vanwege Europese Regelgeving verplicht om aanbestedingen voor diensten en leveringen openbaar aan te besteden. De gemakkelijkste n goedkoopste manier is om dit via internet te doen. Via de website www.aanbestedingsgids.nl hebben deze instellingen nu de mogelijkheid om een aanbesteding binnen n dag online te plaatsen, waarbij uiteraard aan alle Europese regels wordt voldaan.

Aanbesteden is een uitgebreide en ingewikkelde procedure. De Aanbestedingsgids maakt de publicatie van aanbestedingen een stuk gemakkelijker. En e-mail is voldoende voor de plaatsing van een aanbesteding. Geen ingewikkelde procedures meer en toch voldoen aan de regelgeving. De kosten voor plaatsing zijn laag en doordat aanbestedende organisaties minder werk hebben, worden zelfs kosten bespaard.

Hoewel er tot op heden weinig bekendheid aan de site is gegeven, plaatste de dienstverlenende sector al tientallen aanbestedingen. "De verwachting is dat in 2008 dit aantal fors zal groeien wanneer meer organisaties kennis nemen van de eenvoudige doeltreffendheid van de aanbestedingsgids," aldus Philip van Londen (Londen Project Design), initiatiefnemer van de aanbestedingsgids en samen met Flashpoint BV eigenaar van de site.

Diensten als opleidingen en cursussen, advieswerkzaamheden, accountantsdiensten en ESF-diensten zijn uitermate geschikt om online aan te besteden. Bijlagen als projectplannen, processen verbaal en offertemodellen kan men, onder bepaalde voorwaarden, gratis laten plaatsen. De aanbestedingen staan binnen n werkdag online vanaf slechts 79,50 euro.

Bedrijven die op de hoogte willen blijven van de aanbestedingen op de site, kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief.Noot voor redacties:

Deel: ' Aanbestedingen steeds vaker gepubliceerd via internet '
Lees ook