Persberichten - 14/03/2003

Picanol - Aandelensplitsing Picanol effectief op 2 mei PETERCAM wordt corporate broker

1/4
PERSBERICHT
Ieper, 13 maart 2003

AANDELENSPLITSING PICANOL EFFECTIEF OP 2 MEI

PETERCAM WORDT CORPORATE BROKER

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Picanol (Euronext : PIC) om het aandeel te splitsen volgens de verhouding 1/40. Op 2 mei, de dag van de dividenduitkering, wordt de splitsing effectief. Het aantal aandelen Picanol is dan 5.900.000. De 'free float' bedraagt 45%. PETERCAM N.V., de beursvennootschap, begeleidt de splitsing.

Petercam zal ook optreden als corporate broker in het aandeel Picanol. Beide partijen hebben daartoe een liquiditeits- en marktactiveringsovereenkomst afgesloten. Petercam zal er dus voor zorgen dat er voor het aandeel Picanol in normale omstandigheden een toereikende liquiditeit is.
Aangezien Picanol op 2 mei zal voldoen aan alle criteria voor een opname op de continumarkt, heeft het management van Picanol vandaag de vraag tot opname formeel voorgelegd aan de bevoegde autoriteiten.
Al meer dan een halve eeuw speelt de Picanol Groep een pioniersrol als ontwikkelaar en producent van hoogproductieve weefsystemen. In 1971 introduceerde ze de eerste elektronisch gestuurde weefmachine ter wereld. Tevens was het de eerste weefmachineconstructeur die het ISO 9001-certificaat behaalde. Sinds 1968 noteert het bedrijf op 'Euronext Brussels' onder het symbool PIC. De strategie van de Picanol Groep is gebaseerd op drie pijlers: 'Systems', 'Services' en 'Technology'. Via 'Systems' ontwikkelt, produceert en verkoopt Picanol technologisch geavanceerde weefmachines aan de textielindustrie. GTP, Global Textile Partner, staat in voor 'Services' en biedt de textielindustrie wereldwijd een brede waaier aan diensten. De 'Technology'-pijler ontwikkelt, produceert en verkoopt hightech componenten en oplossingen voor Original Equipment Manufacturers. Naast de hoofdzetel in Ieper heeft de Picanol Groep diverse vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa. Wereldwijd kozen 2.600 weverijen voor Picanol, goed voor zo'n 80.000 weefmachines. Over 2002 bedroeg de geconsolideerde omzet 519,4 miljoen EUR. Vandaag telt de groep 2.500 medewerkers.

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Lieven Stas, Citigate PR Force, op het nr. +32 (0)2/713 07 24 of via e-mail: lstas@prforce.com.

Bron: Picanol
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Aandelensplitsing Picanol per 2 mei, PETERCAM corporate broker '
Lees ook