Politie Zeeland


---


W-2920-2005 Auto gestolen, Sint Maartensdijk

Gisterochtend omstreeks 09.45 uur kwam een inwoner van St. Maartensdijk erachter dat zijn auto weggenomen was.
Hij had zijn auto, een lichtblauwe parelmoerkleurige Alfa Romeo, geparkeerd aan de Kaaistraat in St. Maartensdijk. De auto was voorzien van het kenteken XR-FZ-83.


W-2921-2005 Aangehouden wegens brandstichting, Middelburg

Gistermiddag zijn, op hun school, zes jogens aangehouden wegens het stichten van brand in een container bij een sporthal aan de Breeweg in Middelburg.
De jongens, afkomstig uit Vlissingen, Middelburg en Oost Souburg, en varierend in leeftijd tussen 13 en 15 jaar oud, hadden, om ongeveer 13.25 uur,papier, dat in de container lag, in brand gestoken. De jongens zijn aangehouden op aanwijzingen van getuigen. Nadat alle verdachten gehoord waren zijn ze weer in vrijheid gesteld. De brandweer kon de brand snel blussen, waardoor grote schade achterwege bleef. De precieze omvang van de schade is nog niet bekend.

W- 2922-2005 Aangehouden wegens vernieling, Middelburg
Omdat hij de ramen en keuken van zijn (huur)woning in de Julianastraat had vernield is een 22-jarige Middelburger gistermiddag rond 14.10 uur aangehouden.
De man verklaarde een conflict te hebben met de woningbouwvereniging en dat hij zich niet meer had kunnen beheersen. Hij heeft kasten van de muur getrokken en muren beklad. Een schadebedrag is niet bekend.


W-2923-2005 Aanrijding, Koudekerke

Op de Zwaanweg in Koudekerke heeft gistermiddag rond 14.33 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 43-jarige Duitse automobiliste reed over de Zwaanweg in de richting van Dishoek, toen er een auto met hoge snelheid aan kwam rijden. In een bocht raakte de auto, die bestuurd werd door een 18-jarige vrouw uit de gemeente Veere, in de berm. Door een heftige stuurcorrectie raakte zij een verkeersbord en belandde daarna, achteruit, in een sloot. De 18-jarige klaagde over pijn in haar nek en is overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto is vermoedelijk total loss. Vermoedelijk heeft de 18-jarige te hard gereden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


O-2924-2005 Aanrijding, Nisse

Op de Kruiningenpolderweg in Nisse heeft gisteravond rond 19.55 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een 23-jarige man uit Kapelle raakte op voornoemde weg de macht over het stuur kwijt en reed de sloot in. Hij werd uit de auto geslingerd en kwam zelf ook in de sloot terecht. Zijn auto is totaal vernield. Of de man zelf verwondingen heeft is niet bekend. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.


W-2925-2005 Speedboot weggenomen, Middelburg

In de van Heemskerckstraat in Middelburg is tussen 20 mei en gisteravond 20.00 uur een speedboot weggenomen.
Het betrof een boot van het merk Spitfire in de kleur rood. De boot is enkele duizenden euro's waard.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.


Deel: ' Aangehouden wegens brandstichting, Middelburg '


Lees ook